Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

m'n ex op de oprit

24 oktober 2016

Zelf analyseer is ook dromen maar die van mezelf..... is 'n toch 'n ander verhaal. Jullie uitleg vind ik heel erg mooi, goed en duidelijk. Graag jullie hulp want ik heb regelmatig dromen over mijn ex. Dit is de laatste:

Ik kom aanrijden bij mijn huis (voorheen gezamenlijk) en zie dat de auto van mijn ex op de oprit staat. Ik zet mijn auto aan de overkant op een parkeerplek om mezelf niet te laten zien. Ik zie hem aan komen lopen vanaf het terras naar de auto met zijn tas (waarmee hij naar zijn werk gaat) en zie hem instappen. Hij ziet mij niet. Hij let ook niet op zijn omgeving. Ik ben verbaasd als ik wakker word want wat doet hij daar? En hij heeft geen sleutel!

24 oktober 2016

Regelmatig dromen over je ex is een verwerking. Er is iets wat steekt, als je aan hem denkt. Je rijdt naar je oude huis. Je bepaalt je eigen koers, maar je kijkt te veel naar het verleden. Als je droomt over een geparkeerde auto geeft je droom aan dat je je energie op iets anders moet richten dan wat nu het. De auto staat er alleen maar te staan en heeft geen koers.

Toch zoek je weer verbinding met hem, want je begluurt hem een beetje. Je kan hem tot nu toe nog niet loslaten. De tas die hij bezit, is zijn bagage. Je ex is doelgericht bezig, want hij gaat naar zijn werk. Hij is alleen op zijn werk gefocust, omdat hij de omgeving niet observeert. Ook ziet hij jou niet staan. Was hij altijd maar met zijn werk bezig? Als het huis niet op slot is, dan hoef je geen sleutel te gebruiken. Het huis ben jezelf; je body & soul. Jij staat nog open voor hem en hij maakt daar gebruik van.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 24 oktober 2016 door Esme.

25 oktober 2016
Beheerder

Je plaatst je auto aan de overkant op een parkeerplaats.
Dat betekent dat je zelf niet in beweging komt, je stagneert.
De weg is de levensweg en jullie rijbanen zijn gescheiden.
Hij is actief, jij passief.
Misschien ben je nog bang van hem?
Waarom durf je je zelf niet te laten zien?
Was hij altijd dominant?

25 oktober 2016

Dankjewel Esme, mbt de auto, kan het zijn dat hij wel heel werkgericht is maar geen koers heeft? En wat bedoel je met "gebruik maken van mij" ivm het nog voor hem openstaan.
Ik vond je uitleg geweldig! Er is nog 'n andere droom waar ik mee zit dus die ga ik ook zeker posten.

25 oktober 2016

Dankjewel Sheherazada, klopt helemaal. Hij is dominant en ik ontwijk hem liever omdat hij me graag verdrietig maakt.
Heel erg bedankt.

25 oktober 2016

Je ex is alleen met zijn eigen carrière bezig. Niet met jou. Hij slaat een andere koers in, die van zijn werk. Een geparkeerde auto staat voor passiviteit.

Je vroeg je af: En hij heeft geen sleutel!
Zolang je nog van hem droomt heb je de deur voor hem op een kiertje staan. Symbolisch (in je droom) maakt hij daar gebruik van. Je zou tegen jezelf kunnen zeggen: 'Je komt er niet meer in, wegwezen!'



1 keer bewerkt. De laatste keer was 25 oktober 2016 door Esme.

25 oktober 2016

Dankjewel Esme. Hij weet van mijn fascinatie van dromen en de sterkte van gedachten.
Hij kwam afgelopen nacht alweer langs terwijl het al meer dan twee jaar geleden is.
Het is mijn eigen nieuwsgierigheid he!

25 oktober 2016
Beheerder

Je houdt het probleem in stand.

25 oktober 2016

Ja, dat is die nieuwsgierigheid. Maar dan behoud je altijd een lijntje met hem. Vind je dat niet vervelend? Op deze manier focus je niet op de toekomst. Loslaten is ook een vorm van liefde.

25 oktober 2016

Ik weet het. Ik houd het in stand en nee, ik vind het niet vervelend.
De relatie heb ik verbroken omdat ik eraan onderdoor ging. Op veel van mijn vragen en twijfels en onzekerheden kwamen er dromen met uitleg. Hier heb ik heel veel steun aan gehad. Het heeft me geholpen veel gebeurtenissen en vragen een plek te geven en te verwerken.
Loslaten is zeker een vorm van liefde maar in dit geval echt liefde voor mezelf.
Jullie uitleg helpt hierbij. Het is fijn om over mijn dromen te kunnen praten.

25 oktober 2016
Beheerder

De oprit kan ook een afrit zijn.
Hij pakt misschien zijn zaken?

25 oktober 2016

Nee, zijn zaken en meer zelfs, heeft hij allang. Hier is helemaal niets meer van hem. Zelf heb ik het idee dat hij op zijn manier nog vast zit aan zijn oude bestaan. Van mening dat het hier nog deels van hem is en daarom nog op de oprit kan staan? Wel stiekem dan.

26 oktober 2016
Beheerder

Het verschil tussen op- en afrit is, dat hij wellicht vertrekt uit je gedachten en huis? (verleden)
Dat is een heel andere benadering of ontwikkeling.

26 oktober 2016

Dat zou goed kunnen. Merk dat het beter gaat. Heel erg bedankt, ik ga hiermee aan de slag met mezelf. Droom dit niet voor niets toch!