Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

overleden vader komt in droom tot leven

Mariejowlijn
14 jaar geleden

Hallo,

Na wat gegoogle kwam ik uit op deze droominfo site. Ik ben benieuwd wat mijn dromen betekenen dus ik denk ik zet hier mijn verhaal neer.

Ik droom namelijk regelmatig dat mijn vader (is overleden) in mijn droom weer wakker word. Hij is dan zeg maar in de droom ook 'dood' en ligt
in de kist en we staan er met familie omheen. En dan opeens wordt hij wakker. En dan ben ik zó blij en omhels hem en dan zeg ik ook iets
van 'Papa je was dood maar je bent er weer' en vervolgens leeft hij gewoon weer. Vannacht was het precies hetzelfde. Opeens deed hij zijn
ogen open en hij leefde! De blijdschap die je dan voelt ..... is tegelijkertijd zo'n teleurstelling als je wakker word.

Wat kan dit betekenen? Weet iemand dit? Ik ben zelf namelijk heel erg benieuwd ... Aan de ene kant voelt zo'n droom fijn want je hebt daadwerkelijk
het gevoel dat je je vader gezien hebt, maar aan de andere kant ....Het is toch maar een droom.

Ik hoop op een antwoord. In ieder geval ontzettend bedankt!

Liefs Marjolijn

14 jaar geleden

Hoi Marjolijn.

Ik denk dat je je vader nog niet los kan laten omdat hij in je dromen steeds veer levend wordt en een teleursteling is als hij wakker wordt.

Probeer je vader helemaal los te laten en probeer te genieten van die mooie tijd die je met hem hebt gehad en nooit meer terug zal komen.

Het los laten is voor jou beter en voor hem ook, omdat als je hem vast houd in je gedachten hij niet verder kan wat voor zijn ziel niet goed is omdat ook aan gene zijde de ziel verder gaat leren.

Groeten H@ns.

hartje
14 jaar geleden

hoi marjolein, heb mn vader ookverloren is nu al 9 jaar ondertussen,maar toener tijd droomde ik ook dezelfde droom die je nu hier verteld hebt . ik heb eigenlijk ook heel lang met vraag tekens rond gelopen,maar gelukkig is dat niet meer zo, dat is gewoon denk omdat je hem niet echt wil los laten zoals ik toen , maar tgaat wel over geloof mij theeft gewoon zn tijd nodig .gr. hartje

kelly koppe
14 jaar geleden

hallo

ik ben kelly (14)
het gaat over mijn overleden oom
ik had precies hetzelfde
alleen lag hij eerst dood in zijn bed en werd wakker en we deden gewoon heel normaal tegen en was ook blij
alleen we gingen puzzelen en de puzzel was bijna af
het laatste puzzelstukje ontbrak
en dat ene puzzelstukje lag in mijn ooms bed
en ik vroeg mijn af wat heeft dat te betekenen
en er gebeuren vreemden dingen hier in huis het dvd deurtje ging uit zijn eigen open wekker worden vooruit geet en af gezet
of ineens aagezet
en ik dacht van misschien moest mijn oom nog iets sfmaken ik zijn leven vandaar dat ene puzzelstukje en zo
ik zou dat graag willen wat dat betekend
kan iemand mij helpen

Ine
14 jaar geleden

Hoi

Ik vind het fijn dat ik je droom kon lezen. Met mij gebeurt precies hetzelfde. Mijn man is bijna 5 jaar dood en een paar weken terug droomde ik dat we bij het afscheid waren en ineens was hij weer levend. Kwam overeind van het bed waarop hij lag. In mijn droom dacht ik ook : we staan hier nu maar gaat dadelijk het gordijn dicht en is het dan weer voorbij.
Ik ben huilend wakker geworden en wilde deze droom ook graag verklaard hebben. Voor mijn gevoel heb ik hem toch losgelaten maar ik weet het niet.
Wens je veel sterkte met deze dromen en het verlies van je oom

Liefs van Ine

14 jaar geleden

Hoi Ine.

Gordijnen verhullen vaak de waarheid. Wat kan betekenen dat je je man nog niet helmaal hebt losgelaten en wil je hem eigelijk weer levend terug, maar helaas het gordijn gaat dicht en jij blijft met verdriet achter.

En zo als ik al eerder schreef, peobeer te genieten vande mooie dingen die je met hem hebt megemaakt, dat is de vraag van hem aan jou en laat mij helemaal los ook geestelijk.

Groeten en sterkte.

H@ns.

Lobke
14 jaar geleden

Mijn dochter is 15 jaar en heeft over 7 jaar een neefje verloren bij een autoongeval, ze was steeds bij hem behalve die fatale dag, nu ziet ze hem s'nachts regelmatig naast haar zitten, Roept dan zijn naam steekt zijn hand naar haar uit en verdwijnt dan weer, kun je me zeggen wat daar de betekenis van is, dochter lijd er heel erg onder en mist hem enorm, heeft dat jaar ook haar beide grootouders verloren op 3 maand tijd .. Groetjes een bezorgde mama

marieke
14 jaar geleden

Hoi marjolein,
Mijn vader is 1,5 jaar geleden ook overleden.
Toen droomde ik hetzelfde.
als je nog moeite hebt met het verwerken, kan je ook naar speciale mensen gaan die je helpen.
wij waren een keer naar een vrouw geweest, die met je ging praten, en toen een soort pilletjes meegaf.
Ook was mijn moeder een keer naar een vrouw geweest die contact heeft met overleden mensen. dat klinkt misschien een beetje bijgelovig, maar die vrouw vroeg wat dingen en ze had alles goed! ze vertelde ook dat het goed ging met mijn vader, en dat hij gelukkig was. Dat geeft wel een fijn gevoel.
ik hoop dat je hier wat aan hebt.

groetjes marieke (13 jaar)

isabella
13 jaar geleden

hoi marjolein
mijn vader is pas geleden overleden op 31 okt 2010
hij werd in 2007 ziek en het ging bergafwaarts met hem, ik kon niet aanvaarden dat hij zo ziek werd en magerder werd. toen hij nog leefde toen droomde ik dat hij weer groot en sterk was als voorheen, nu hij is overleden komt hij elke nacht in mijn droom voor, ik sta bij zijn kist en hij word ook wakker en praat dan tegen mij, dan gaat hij weer slapen en dan word hij weer wakker telkens opnieuw, ik ben dan wel blij maar aan de ene kant weet ik dat hij gecremeerd kan worden, en dan zegt de ondernemer u moet zo gaan want u word gecremeerd. en toen zij hij tegen mij van ik hou van je en ik zei ik hou van je papa en voor hij wegging zei hij tegen mij kom jij ook zo bij mij, en toen zei ik papa ik heb julian en niels nog mijn kinderen en ik moet bij hun blijven en toen schrok ik wakker. en ik heb wel staan tehuilen en elke keer denk ik waarom mijn vader hij was nog zo jong.
69jaar. wat moet ik hier nu mee. ik ga met een rot gevoel naar bed en ik sta met een rot gevoel weer op.
en ik denk dat ik hem nog niet kan loslaten ook al wil ik dat wel. dus die droom heb ik dus ook alleen het is wat anders als die van jou. maar komt wel op de zelfde neer.

groetjes isabella

silvana
11 jaar geleden

hoi hoi
had zo,n rare droom ,in mijn droom was mijn vader ook dood en toch zag ik hem in levende lijven hij lachte en sprak met mij kon niet wakker worden ,juist of het echt was kon erna niet meer in slaap komen zou je me er iets over willen uitleggen gr sam

Annekev
11 jaar geleden

Mariejowlijn, wie weet lees je dit nog.na al die jaren. Eigenlijk is het simpel en je omschtijft het bijna letterlijk. Voor mij betekent het dat hij verder leeft, hierboven. Het lichaam niet maar zijn ziel.
groetjes Anneke

weetgeennaam
11 jaar geleden

Hallo Mariejowlijn,

Prachtige droom, vooral niet loslaten. Het is een wensdroom, in je dagelijks leven wens je dat je vader weer tot leven komt. Je bent er zo erg mee bezig dat het 's nachts in je dromen ook gebeurt. En het is schitterend, dus blijven wensen!

Kelly, wat jouw droom betreft, is je oom plotseling overleden of zat het eraan te komen? Dat puzzelstukje is duidelijk, je oom is gewoon het ontbrekende puzzelstukje, het is een symbool. Jullie waren eerst een familie, dus de puzzel was compleet. En nu is er dus een lid van de familie weg (je oom) en is dus in feite ook een stukje van de puzzel weg, snap je wat ik bedoel?
En die vreemde dingen in huis, is dat echt gebeurd of hoort dat nog bij die droom?

Groetjes

Corine
10 jaar geleden

Ik droomde vannacht dat mijn overleden moeder werd opgegraven, ze deden de kist open, en ze was weer gewoon levend.
Vertel me niet dat ik haar los moet laten, want ik heb er beslist geen verdriet van gehad dat ze heen gegaan is, daar heeft ze zich niet naar gedragen.
Van mij mag iedereen 100 jaar worden, en gezond en gelukkig blijven hoor.
Maar haar gedrag vroeger voor mij was afschuwelijk, en vreselijk pijnlijk.
Ik kon vroeger zoveel klappen en schoppen krijgen als ik [niet] wilde, ik ben dikwijls van boven naar beneden geschopt en geslagen, dan begrijpen jullie m`n verhaal beter, als ik dit er bij vertel.

Dus nu de vraag......Wat kan dit betekenen?

Lieve groetjes van Corine.

Jacqueline Voskuil
10 jaar geleden

Beste Corine,

Wist je dat veel, zo niet alles, wat je ziet in de droom met jezelf te maken heeft? Je vertelt dat je overleden moeder door anderen werd opgegraven. Dit zijn delen van jou. Jijzelf graaft de modder aan de kant en doet zelf de kist open.
Dit is heel mooi hoor. De modder staat in jouw geval voor de pijn die jou vroeger is aangedaan. Je doet het aan de kant. Met andere woorden, je bent bezig om een heler mens te worden. Yes.
Dat je de kist open doet is ook mooi. Je bent zelf zo moedig om je levenstaak in je op te nemen. Je bent niet bang om
hierin door te zetten. je doet de kist immers open en je bent niet bang voor wat er komen gaat. Goed van jou!
Ik heb sterk het idee dat je moeder je iets wil vertellen. Ze is levend in je droom. Dit is geen toeval, echt waar. Het betekent dat ze jou wil vertellen dat je steeds meer levend wordt. Niet dat je minder boos of woedend bent maar dat je meer kunt genieten van het leven. Het zijn misschien maar kleine dingen waarvan je geniet maar je doet het maar wel en dat is heel knap met een verleden zoals jij die hebt gehad.
Ik wens je heel veel succes in alles wat je doet en gaat doen. Yes.
Groetjes Jacqueline Voskuil - Droomdeskundige.

10 jaar geleden

-



1 keer bewerkt. De laatste keer was 10 jaar geleden door Hilde2.

tam
8 jaar geleden

Ik droomde dat mijn moeder het gezin bij elkaar riep om iets te vertellen. Toen wij met ze alle bij haar waren kwam mijn vader binnen lopen ( is 12 jaar geleden overleden) mijn broers liepen kwaad weg maar ik bleef. Ze vertelde mij dat er problemen waren en dat we vader even weg moest. Op dat moment stort mijn vader neer. Ik probeer 112 te bellen maar het nummer is niet meer in gebruik. In paniek blijf ik het proberen en de ambulance komt eraan. Buren komen naar buiten( sommige mensen die ik zag woonde daar toen mijn vader overleed maar zijn inmiddels al lang verhuist) mijn vader wordt mee genomen en mijn moeder en ik rijden erachter aan. Omdat de ambulance zo snel gaat raken wij ze kwijt. Mijn moeder heeft haar nummer geven maar zegt dat zij wel kan bellen maar niet gebeld kan worden( sinds 2 maanden is het uit met haar nieuwe vriend. Ze heeft 2 jaar een relatie gehad) ze zegt dat hij dat geblokkeerd heeft. Een paar dagen later verteld mijn moeder dat mijn vader nu echt overleden is. Op de begravenis/crematie zie ik mijn broers pas weer. Het lijkt op een kerk die in mijn droom bekend voor komt maar ben er echt nooit geweest.

Kunt u mij vertellen wat dit betekend?

Will
8 jaar geleden

Hallo
Ik droomde vannacht dat ik in n kerk was?
En 2 kisten zag staan 1 voor in de kerk en
1 achter in de kerk
en lagen personen in ,
Maar ik zag alleen hun benen meer niet.
Omdat ik voor 2j gelede ookn droom had/
toen lag mn moeder in de kist en min vader(al lang overleden)
die keek dr na .
Toe was de droom afgelopen
maar weken later kregen wij wel te horen dat moeder zeer ernstig ziek was.
Dus daarom wil ik graag weten wat de droom van afgelopen nacht was van die kerk?
Gr

8 jaar geleden
Beheerder

Bij kisten in een kerk denk je wel aan een uitvaart.
Benen zouden nog kunnen verwijzen naar de beenderen?
Benen geven aan hoe iemand in de wereld staat.
Of geen been meer om op te staan.
Bij een uitvaart let met er ook op, dat de overledene met de voeten/benen eerst naar buiten gaat.
Het zou verband kunnen houden met de eerder overleden vader.

Verder kun je nog denken aan een geloofscrisis, waarbij de fundamenten van het geloof zijn aangetast en dus is het geloof dood of verdwenen.

Het kan een opvolging symboliseren, waarbij de een de ander voorging.

Een kist kan ook een depressie aangeven (of rouw).
Men kan dan niet meer op de eigen benen staan.

Bij de kist moet net als bij een sarcofaag rekening worden gehouden met een transformatie.
De kist is symbolisch ook het stoffelijk lichaam, waarin de geest is opgesloten tot de dood.

De kist is symbolisch een boot, vandaar de uitvaart.
Het is een terugkeer naar de zee, of het onbewuste, moeder natuur/baarmoeder/grot, het woud/de boom/ Frau Hölle enz.

8 jaar geleden

Jemig, wat een bitter schouwspel!
Dromen dat je in een kerk bent, suggereert dat je spirituele verlichting wilt en daarvoor begeleiding zoekt. Mischien heb je in het verleden een paar fouten gemaakt die je terug hebben geworpen op weg je doelen te bereiken. Met de juiste hulp kom je weer terug op dat pad. Het kan ook betekenen dat je afvraagt of je wel het juiste levenspad bewandelt, en waar je heen wilt. Je leunt te veel op je ouders en nu je volwassen bent, hoor je op eigen benen te staan. De kist staat voor de dood. Maar deze dood staat voor verval van het oude en ruimte voor vernieuwing. Het was allang tijd om te voldoen om zelfstandig te zijn.

yalisa
8 jaar geleden

hoi marjolein ,
ik ben een meisje van 12 die psygoloog wilt worden ,
ik ben thuis daarmee druk bezig ik help mijn zusjes, broer ouders ect....
ik kan je helpen je mist je vader ontiegelijk(begrijpelijk)
JIJ wilt weer contact maar je vader ook dus komt hij je bezoeken in je droom als je privé wilt mailen is
XX Yalisa



1 keer bewerkt. De laatste keer was 8 jaar geleden door Sheherazade.

Mik
8 jaar geleden

Hallo,

Ik heb dezelfde droom. Alleen bij mij verloopt de droom elke keer anders.
7 maanden geleden is mijn opa overleden. Sinds dien droom ik elke week weer diezelfde soort droom. Wat ik dan droom is dat hij al een paar dagen dood is en dat ik hem ook al opgebaard heb gezien. De ene keer komt hij voor mijn ogen tot leven. De andere keer is het iemand anders die hem tot leven ziet komen en hoor ik het dus later. Ook droom ik dat we weer in zijn oude huis zijn terwijl hij voor zijn dood 2 jaar in een verzorgingstehuis heeft gewoond. Meestal eindigd de droom dat ik mijn opa weer zie en dat hij naar me toe komt en me een knuffel geeft. Waarna we allebei moeten huilen.

Ik geef toe dat ik mijn opa mis. We hebben een hele sterke band gehad en heb zelfs een aantal jaar bij hem gewoond. Zelf vind ik de droom ook niet vervelend want zo heb ik het gevoel dat hij nog bij mij is. Maar toch zou ik graag willen weten wat deze droom inhoud. Omdat ik meerdere mensen ben verloren die ik heel erg mis maar nooit op deze manier elke keer deze herhalende droom over diegene heb.

Mvg

8 jaar geleden
Beheerder

Dit zijn verwerkingsdromen.
Je ziet hem in verschillende stadia, omdat je geest het nog niet kan accepteren dat hij voorgoed van deze wereld verdwenen is.
Zulke dromen kunnen zich nog lang blijven herhalen.
Maar "daar" is hij niet meer ziek.
Liefde reikt over de dood heen.

Je ziet hem opstaan wat symbolisch betekent dat hij daar niet passief blijft liggen maar bewuster wordt.
Hecht er niet teveel aan want dan kwel je jezelf en weerhoudt ook hem los te komen.

Jolijn
7 jaar geleden

Hallo ik slaap slegt want mijn veder ia al bijna 11 jaar overleden maar de laste paar dagen zie ik mijn veder en dat vind ik beat wel ebg wat kan ik doen

Groetjes Jolijn

7 jaar geleden
Beheerder

Niet eng vinden, waarom zou je bang zijn van je vader?
Het is maar een beeld en wellicht een verwerking?

Breukerd
7 jaar geleden

Heb helaas nog niet over mijn man mogen dromen Hij is feb 2015 overleden was pas 54 jaar mijn dochter en ik missen hem zo We willen zo graag via een droom in kontakt met hem komen maar het lukt niet. Hoop mijn man na mijn overlijden weer terug te zien. Anita Breukers





Deze discussie is gesloten.