Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Zwarte gedaantes

Yalisa Gorsselink
8 jaar geleden

hoi ik heb een paar vragen ,
soms ben ik alleen en lig ik in bed en heb ik het gevoel dat ik omringt ben met geesten dan voel ik warmte stralen als het waren en als ik alleen ben in school zie ik zwarte gedaantes in zo´n bewegende streep vorm (zoiets als een tv zwart wit is maar dan helemaal in het zwart) en ik voel soms warme ja... handen of gevoelen op mijn schouders ben ik nu paranormaal?
met vriendelijke groet Yalisa (12 jaar)

Yalisa Gorsselink
8 jaar geleden

hoi ik ben het weer ik heb weer een vraag:
Als ik heel lang naar mensen kijk zie ik soms een zwart of witte , dikke of dunne streep om hun lijf
zijn dit aura´s?

Celine
8 jaar geleden

hallo,
ik zie de laatste tijd 's nachts veel donkere gedaantes, krassen langs de muur ( ik maak mezelf dan wijs dat het niets is, iemand aan de andere kant van de muur die hapert of iets neemt), soms zijn er ook witte schimmen. Ik ben vorige week wakker gekomen van mijn 6 maand oude baby die heel raar huilde ( angstig dacht ik) en toen ik het licht aan deed meende ik een grote man te zien staan maar met een kop van een ram en horens... hij kwam hoger dan de kast. het was echt in een flits en ik had er voor niet slecht gedroomd ofzo... ik heb dan mijn baby genomen en tussen ons in laten slapen en de hele nacht gewaakt maar niets meer ondervonden. Deze nacht liet ik ook onze baby tussen ons slapen omdat ik een raar gevoel had.
ik ben nat van het zweet wakker geworden voelde aan dat er iets dichtbij was en geen goede bedoelingen had. ik ben er zeer van geschrokken dat ik een Weesgegroet ben beginnen zeggen.. het raarste was dat ik alle zinnen door elkaar sloeg en het besefte dat het niet klopte.. ik ben blijven proberen tot ik het juist kon zeggen. Dus weer een slechte, waakzame nacht achter de rug.. toen het ochtend was, zag ik op ons slaapkamer raam vorst, in de vorm van een kop en 2 lijnen er langs in de vorm van een diamant kun je zo zeggen. echt raar.. iemand die me kan helpen of een verklaring kan geven?
alvast bedankt...

8 jaar geleden
Beheerder

Dat i sde bok als Pan die later als beeld van de duivel werd gebruikt.
Ook die diamantvorm kan ernaar wijzen het pentagram lijkt op een bokkenkop.

Meestal zijn dit angstsymbolen.

Soms kunnen kinderen poltergeist verschijnselen teweeg brengen.
De chaotische energie van jullie beiden wordt aangewend voor zulke verschijningen.
Niet bang zijn dus want zonder dat je ze voedt kunnen ze niets.

De vraag is wat er in je leven speelt of anders is het een geloofskwestie.
De duivel als antagonist van god of het goede.
In dromen kun je meestal geen goede zinnen formuleren want het kritische denken en het taalcentrum zijn voor een groot deel onbewust of minder waakzaam omdat het beeldvormend brein (rechts) actiever is.

De beste remedie is op jezelf te concentreren en geen energie of gedachte te laten afdwalen.
Daarmee kun je ook snel leren ontwaken uit nachtmerries.

cici
8 jaar geleden

Wat als je bezoek krijgt van een geest wat precies eruit ziet als een mens erg vriendelijk met een mooie lach en liefdesvol aan voelt en je aanraakt en die liefde ook in je voelt. En daarna heel je leven verranderd stopt met roken in 1 x heel bewust wordt en oud zeer naar boven komt en verwerkt ect...
Maar van die vriendelijke engel die zo mooi was en vriendelijk straalde in wit licht waren wel aan beide zijde van hem twee zwarte schaduwen dus totaal 4 schaduwen hun gezicht zag ik niet.
en voelde hun ook niet erg aan van wie ze waren.
Kan iemand mij hier wat over vertellen?

8 jaar geleden
Beheerder

Zoals alle licht zijn duistere tegenhangers heeft, zo ook deze engel.
Die schaduwfiguren kunnen uitbeeldingen zijn van onbewuste eigenschappen, of verdrongen trauma's die ook de oorzaak kunnen zijn van depressies, of roken, verslavingen enz.

Maar de verschijning van licht kan soms heel verraderlijk zijn en zich als goede geest voordoen om je kritische instelling te verminderen, daarna kunnen de minder mooie kantjes naar voren komen.
Waarmee ik je die mooie ervaring niet wil afpakken, maar in het onbewuste heeft alles nu eenmaal zijn tegenstellingen.
Er is geen licht zonder schaduw, anders zouden we ook niets kunnen onderscheiden.

Dus ook het kennen van goed en kwaad is onderscheid leren maken.
Het bewustzijn moet een keus maken, vaak is dat een moreel of ethisch probleem.

Je kunt pas van bepaalde problemen verlost raken als je bewuster wordt van je drijfveren of oorzaken.
Zo niet, dan komen ze in een andere vorm terug.

Zoals bekend kan de "duivel" zich vermommen als engel van licht.
Of zoals een wolf in schaap-kleding, of een schurk in een deftig pak.

Misschien is de lichtende verschijning een middelaar tussen die vier onbekenden of kwade?
Het zouden ook nare 4 ervaringen of daders kunnen zijn?

lucroosross
8 jaar geleden

Hallo. Kwam via via op deze site omdat ik de laatste tijd veel schimmen zie in het huis waar ik sinds een jaar woon. Dit zijn geen zwarte schimmen, eerder wit of grijs.
Eigenlijk gaat het mij niet eens om die schimmen maar doordat ik zat te lezen herkende en herrinerde ik mij iets...
Bijna 14 jaar geleden liep ik s'avonds met mijn zusje en een vriendin naar huis, tijdens het lopen kwam er ineens een zwarte schim op mij af, op zo een manier dat ik naar achteren shockte. Ik kreeg een heel vreemd en naar gevoel over de schim en het bleef in mijn achterhoofd.later die avond zat ik naast mijn vader en zag weer die zwarte schim, het gaf mij zo een naar gevoel dat mijn vader dit aan me zag en vrieg watbervaan de hand was. Ik reageerde een beetje vaag maar had een heel naar gevoel in mijn onderbuik.... De volgende dag werd ik s'middags gebeld door mijn moeder dat ik naar huis moest komen. Dat er iets aan de hand was met mijn vader. Tegen de tijd dat ik thuis was ( zo een 3 kwartier later) bleek mijn vader al te zijn overleden. Het was zijn hart, en dit was zeer onverwacht. Een paar uur later schoten die schimmen mij te binnen en het voelde alsof dit iets met elkaar te maken kon hebben... Mijn vraag is dus; Is dit zo? Kan het zo zijn dat dit een verband heeft met elkaar? Na 14 jaar denk ik daarnog steeds aan en wil het eigenlijk wel een keer weten.
Ik hoop dat iemand mij kan helpen!

Groet Lrr

8 jaar geleden
Beheerder

Ja, dat kan de aankondiging van de dood zijn.
Hoewel dat niet voor elke zwarte gedaante hoeft te gelden (meestal niet)

Magere Hein wordt immers klassiek met een zwarte mantel afgebeeld.

Maar de voorafschaduwing van de dood werpt inderdaad schaduwen.
Soms is het ook de geest die al afscheid aan het nemen is.
Helderzienden nemen dit soms waar.

Ja had het dus voorvoeld.

lucroosross
8 jaar geleden

Bedankt voor het snelle antwoord! Het idee van magere hein vind uk persoonlijk wat griezelig klinken, alhoewel ik daar uiteraard zelf al meerdere malen aan heb gedacht.
Het idee dat de geest al aan het afscheid nemen was vind ik persoonlijk mooier, en omdat de schim er nog een keer was terwijl ik bij mijn was en hij er duidelijk op reageerde klinkt ook wel logisch...
Duidelijk is wel dat het niet voor niets is dat deze waarnemingen mij nooit los hebben gelaten en zeker 'iets' betekenen.

Bedankt nogmaals!

Em
8 jaar geleden

Als stagiair in een rusthuis heb ik ook 2x in 4 weken stage iets gezien. De eerste maal was ik iemand aan het verzorgen in de badkamer die dement was en plots beweegde er iets zwarts/schimmig langs mij. Ik had het gezien in mijn ooghoek en in de spiegel. Ik keek op en het was weg, het engste van heel het gebeuren das dat de volledig dementerende vrouw die ik aan het verzorgen was plots zei "heb je dat ook gezien?" De 2e x zag ik op het einde van de gang vanuit de eene kamer naar de andere kamer iets bewegen. Terug kreeg ik een benauwd gevoel en tranen in mijn ogen. Deze gebeurtenis is nu 3 of 4 jaar geleden sinds dien heb ik nooit meer iets gezien maar ben dan ook nooit terug geweest naar deze stageplaats. Ik geloof echt dat ik een schim was het was gewoon echt geen verbeelding daar was het te echt voor. Maar wel iets die niet ge verklaren is.

8 jaar geleden
Beheerder

Soms komt het voor dat je schimmen ziet.
Die kunnen ook gedeeld zijn.
De oude vrouw had als het ware haar ziel al verloren.
Soms krijg je de indruk zoals primitieven dat geloven dat de ziel buiten het lichaam vertoeft.
In zulke tehuizen sterven vaak mensen dus wie een beetje paranormaal begaafd is kan weleens iets waarnemen.
Als het niet meer voorgekomen is, neem ik aan dat het inderdaad niet met jouzelf te maken had.

Schaduwen kunnen ook angsten betekenen die geprojecteerd waargenomen kunnen worden.

Mystieke ervaringen kunnen soms ook gedeeld voorkomen (zelf massa-hallucinaties).
Denk aan b.v. ufo's of Maria verschijningen.
Jung schreef over Zurich, (waarvan nog tekeningen bestaan), waarbij de bevolking massaal een soort bollen in de lucht zag die wij als Ufo's zouden betitelen.

Sichar
8 jaar geleden

"want wij hebben niet te strijden tegen vlees en bloed, maar tegen boze geesten( gevallen engelen) tegen de wereldbeheersers van de duisternis. naarmate wij het einde van de menselijke geschiedenis naderen( de terugkomst van jeshua) zal de mensheid geconfronteerd worden met dit soort verschijnselen( dus ook de zgn. ufo's) die manifestaties zijn van de duivel.

het is zaak dus om dicht bij jeshua te blijven en hem te aanbidden en smeken om hulp en bescherming. you have'n seen nothing yet.!!!!!


Ik wil je nadrukkelijk erop wijzen geen teksten in hoofdletters te gebruiken, want dat is net zo onbehoorlijk als schreeuwen.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 8 jaar geleden door Sheherazade.

8 jaar geleden
Beheerder

Jung zag anders de verschijning van die bollen als tekens van een andere tijd.
De bollen waren psychische projecties die archetypische verschijnselen door synchroniciteit opriepen.
Overigens komen UFO achtige verschijnselen in de bijbel regelmatig voor en dat waren geen duivelse voertuigen.
Zoals de vurige wagens die ten hemel rijden, of de vierwielige troon van vuur van de profeet Ezechiël.
Ook Elia verwachtte een vurige wagen. Bij de Joden hebben we het over de Mercaba mystiek
Fantasten als Von Dänicken zagen daar natuurlijk een raket in.

Het is een tikje te simplistisch om overal goed en kwaad te splitsen als duivel en godenzoon.
Beiden vertegenwoordigen immers tegendelen die tegelijk een eenheid vormen.
Licht en duisternis (geest en materie/ of bewustzijn en onbewuste) werden gescheiden maar horen bij elkaar.
Of zoals de gnostici terecht beweerden, de dark side of God.
Ook Jacob Boehme heeft deze tweespalt moeten zien en heeft ze nooit kunnen integreren of aanvaarden.
Hij schetste dit als twee halve bollen met de rug tegen elkaar.
Goed en kwaad, die een zeer relatieve rekbaarheid bezitten, vormen een evenwicht.
Alle totaliteit is een intrinsiek tegengestelde paradoxale eenheid.
Deze stelling zie ik elke dag bevestigd.

Zwarte gedaantes zijn psychisch net zoiets als UFO's, dus ongeïdentificeerde verschijningen.
Het doel van dit forum is geen evangelisatie of bekering, maar verklaringen leveren.
Daarbij is de religie niet te vermijden, maar het is hier natuurlijk geen preekstoel.
We vormen een algemeen forum waarbij geloofsovertuigingen verschillend mogen zijn.
Zonder de een in het verdomhoekje te plaatsen en de ander op zijn zuil.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 8 jaar geleden door Sheherazade.

Dave Rodriquez
7 jaar geleden

Deze gedaantes zijn een groot en vervelende plaag aan t worden.ze bestonden al sinds het begin van de mensen kind maar zijn nu in tijdperk 2016 dominant aanwezig en vermeerderd. Het is per invidu verschillend.wat ik hiermee bedoel te zeggen is dat waarnemingen, dromen etc verschillende oorzaken hebben die varieren van overleden bekenden, familie, naasten, voodoo,het erven van de zonden die begaan zijn door je voorouders/ouders,voorgeschiedenis van je levens partner, sexpartners, je eigen handelingen in je huidige leven, beschadigde aura. Ik kan nog zo doorgaan. Menige zullen wel zeggen of vinden wat bazelt deze vent maar ik spreek uit ervaring en onderzoek die ik in het verleden heb verricht met een aantal wetenschappers. Nee ik wil hier ook niet de betweter gaan uithangen maar mijn kennis delen zodat een ieder die in de knoei zit voor zich zelf mag uitmaken hoe hij of zij ermee om wil gaan. Belangrijkste is je zelfvertrouwen, respect voor jezelf en de pantser en schild YESHUA!
Ik kom uit een zeer diverse familie met verschillende geloofsovertuigingen
En heb mijn basis en thuis bij YESHUA.
Met de zegen en genade van onze heer hoop ik dat jullie allemaal weer gelukkig worden. Loof de Here
Beste groeten, Dave

Demy
7 jaar geleden

Gwn weg sturen als het echt duister of duivels merk je dat wel, en mocht dat zo zijn, zou ik Mischien geestveruimende troep laten staan of mischien na gaan of je iets hebt gedaan waardoor t op je afkomt gewoon schimmen zijn naar mijn gevoel niet slecht maar als t je een onbehaagt gevoel geefd of er rare dingen gebeuren dingen verdwijnen en ergens anders terug vinden of niet ;) gebonk of steeds deuren hoord of duidelijk gebrom,geen luchteer krijgt of zwafel ruikt, tja dan zou k mij meer zorgen gaan maken, maar zolang je niet t gevoel hebt dat je je vestand verliest En t idee hebt jr gek aan t worden bent is dr nix aan de hand lijkt mij :)





Deze discussie is gesloten.