Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dood familielid

Laurajonker
22 februari 2012

Hoi ik ben nu 13 jaar, maar toen ik 12 jaar was heb ik een droom gehad over mijn overleden oma, de droom ging zo: ik en mijn oma stonden voor een kast in een huis(huis dat ze heeft gekend want waar we nu wonen heeft ze niet meer gekend.) ze zei iets tegen mij maar wat hoorde ik niet. Ik was bang dus ik liep naar mijn moeder en ging tegen haar aan zitten die een paar meter verder op de bank zat. Oma draaide zich om en zei weer wat wat ik wel kon verstaan: ze zei dat ik niet bang hoefden te zijn en verder moest gaan en niet meer om haar hoefden te huilen( het is immers 6 jaar geleden dat ze dood is). Maar ondertussen kwamen er buiten allemaal enge monsters die naar binnen wilden maar dat niet konden ze kwamen vanuit de voor - en achtertuin. Alsof oma ze tegenhield....toen ik wakker werd huilde ik een beetje. Nu vraag ik me af wat de droom betekend, het zou vast wel iets betekenen.

Alvast bedankt.

Groetjes laura

rooomsoessieee
24 februari 2012

Gister droomde ik van mijn nooit gekende overleden opa ( de vader van mijn mama) ik stond in de woon kamer en mijn moeder en haar vriendin zaten op de bank ik was zoals altijd wat belangrijks aan het vertellen ( dan ga ik altijd staan) maar toen zei mama tegen mei oke romy niet schrikken maar opa staat daar, het licht scheen door de luxaflex en toen zag ik mijn opa voorzichtig tervoorschijnkomen hij was wit doorzichtig zonder kleur. Maar je zag hem wel goed hij was verzorgd zoals vroeger ( dat wist ik vn mama) en hij trekte zijn jas uit en ik wou in mijn on bewuste gedachte hem een knuffel geven maar toen oppeens waren we op een soort van markt en ik kon 2 kraampjes herrineren groente kraam en een soort van arabishe vazen kraam leek op urnen enzo nou goed toen zei opa zo van "gaat alles goed met je " ik zei "ja hoor " niet hoe het met hem ging gek genoeg maar ok toen vroeg opa of alles goed ging met mama ik zei " het kan beter " zorg wel goed voor mama. En toen maakte mama mij wakker...

Mijn vraag was ook : ik herinner wel wat opa zei maar ik kan zijn stem niet voor mij halen hoe kan dat!!!

Ps : sorry voor hoe ik typ ik kan niet goed typen op de i pad xxx romy

Ri
29 maart 2012

ik heb vanacht gedroomd dat er iemand ging sterven het is iemand die al 15 jaar dood is en waar ik niet echt en band mee had er waren heel veel mensen bij en ook ik weer,het was een rare droom en ik voelde echt die doodsangst,
ik werdt wakker met het hart kloppend heel erg bonzend.
wat betekend deze droom?

dank u wel .

Ria

25 april 2012

Ik had een droom over me overleden moeder en ging als volgd:

Ik was met mij vader in de woonkamer tot ik ineens me moeder buiten zag staan. Ik zij kijk papa ik zie mama, hij zij. Ik zie dr helemaal niet. En ik liep naart dr toe en keek dr aan en zei mama ik houw van je. En toen zij ze ik ook van jou. En ze zij niet seggen want dat brengt ongeluk.



Kan iemand me aub zeggen wat deze droom betekend????


Ps. Ik droom heel vaak dat me moeder dood is in mijn dromen. Ze is nu al 2 jaar overleden

johanna
29 oktober 2012

hoi hoi
ik had vanacht gedroomt dat me moeder was overleden me droom was best wel lang zogevoel was dat
ik was in paniek en ik zetten zo op hyves in me dromen r.i.p mama toen werd ik wakker
en ik denk hele dag aan deze nare droom mijn moeder is heel erg ziek long probleem ze heb zuurstof flessen dag en nacht heeft ze dat nodig
en wat houd me droom in
dat wou ik even weten

groetjes johanna

Patrice
19 november 2012

Ik ben nog steeds verland door de droom die ik afgelopen nacht had

Ik droomde dat mijn zoon met een groep kinderen aan het spelen was, en dat hij in een groot vat of iets dergelijk was gekropen
ik was daar niet bij, een goede vriendin kwam me dat vertellen
ze vertelde dat het toch een gevaarlijke situatie was

even later kwam er een buschauffeur naar me toe om te zeggen dat hij dood was

zoals ik zei, ik ben nog steeds verlamd van het gevoel dat deze droom me gegeven heeft

ik kan wel janken van de schrik dat er echt iets gaat gebeuren

B
14 juni 2013

Ik droomde dat mijn moeder het vuur in was gegaan voor een of andere belangrijke steen (?). Toen het vuur was gestopt ging ik haar zoeken. Ik zag haar toen helemaal verbrand, dood liggen. Ze lag heel erg hoog en ik heb haar toen aan haar arm naar beneden gehaald, ze viel toen en ik heb haar opgepakt en ben, met haar in mijn armen, heel veel trappen af gegaan. Wat kan dit betekenen?

Lina xx
19 juni 2013

Salam Alikom beste mensen
een paar dagen geleden droomde ik dat ik en mijn zus fietsten
en ik werd overreden door een zwarte jeep.
toen ik dood was moest ik kiezen tussen 2 deuren ik twijfelde maar ik moest snel 1 kiezen ik wist niet welke deur van de paradijs was maar toen pakte ik de verkeerde de deur naar de hel ik hoorde de stem van de duivel en ik werd vastgebondern aan een stoel met ijzeren kettingen het brande daar ik kreeg zelf geen lucht toen hoorde ik allah: Draag nu een hoofdoek ik bleef huilen en bidde tot allah

Akaya
28 juli 2013

Hallo,

Wie kan me helpen met deze droom...werd er echt bang van.

Ik droomde afgelopen nacht dat mijn dochter vandaag of morgen zou sterven.
Ze ligt in een ziekenhuisbed.
Dan ben ik op een kleuterschool waar ik schoonmaken moet...de vrouw zegt dat ik te laat ben en ik zeg haar dat ik er nooit eerder mocht komen.
Ze verteld mij dat ik om 14.30 moet beginnen..en ik kijk op mijn horloge en zie dat het 14.25 is en verte haar dat ik mooi op tijd ben.
Dan vraagt een vrouw wat er met me aan de hand is..want ik praat met een ondertoon...ik vertel haar dat mijn dochter vandaag of morgen zal overlijden en dat ik wat afleiding zoek.
Ze slaat de armen om me heen en ik begin te huilen...dan word ik wakker.

Wie weet wat dit inhoud....mijn dochter leeft nog en is een volwassen vrouw.

Alvast bedankt

Boemiej
16 november 2013

Ben pleegkind en heb me echte ouders niet vaak gezien me echte vader leeft gelukkig nog maar me echte moeder is overleden al paar jaar en toch droom ik vaak over haar en dat ze me komt halen wat betekend dat ?
Groetjes

cees moes
2 juli 2014

ik huilde om mijn moeder maar mijn vriend sloeg zijn arm om me heen en zei dat ik eerst naar mijn vader moest komen maar die is ook al lang overleden en werd toen wakker en kon niet meer in slaap komen wat is dat voor betekenis ,
wie kan mij hier iets over zeggen .

Hank
31 juli 2015

Hallo,

Ik heb vaak heel voorspellende dromen die ik mij ook goed kan herinneren. Zo was ik ooit op bureau jeugdzorg (Gedoe met vader) waar ik hem 1x in de 2 weken mocht bellen. Hij had vervolgens 1x niet opgenomen toen zei ik tegen mijn moeder: "Hij is dood.". Een paar dagen later keek ik de film Cast Away met mijn moeder tot de bel ging. Het waren politie agenten, mijn moeder zei mij in de andere kamer te gaan zitten. Ik wist gelijk dat het om mijn vader ging, "Hij is dood hé?." was het eerste wat ik zei toen mijn moeder mij terugriep. Dit scheen te kloppen. Later werd aan mij gevraagd of ik wilde weten welke dag mijn vader was overleden, dit wist ik al dus ik vertelde dat aan een kennis die met de politie gesproken had, dit klopte allemaal. Ik wist dat mijn vader al 2 weken dood in zijn huis lag. Dit had ik allemaal al eerder gedroomd en ik kon alle details van die droom nog herinneren. Het is inmiddels 5 jaar geleden maar het feit dat mijn dromen zo voorspellend zijn achtervolgd mij. Het is ook bij hele simpele dingen zoals een afstandsbediening waarvan de batterij leeggaat.

dientjexx
3 september 2015

Hallo Sereen,

Misschien een beetje een rare vraag, maar is je moeder al doodgegaan? Want ik had vannacht ook zo'n droom over mijn moeder..
Het zou geweldig zijn als je even een berichtje terug schrijft.

Met vriendelijke groetjes

3 september 2015

Beste Sereen,
Erg naar dat jij dat ook droomt over je moeder. Misschien is dit wel een rare vraag, maar is jou moeder al doodgegaan? Want ik heb dat namelijk ook gedroomd en ik ben erg bang, want veel mensen zeggen dat het een waarschuwing of teken is..

Met vriendelijk groetjes

connie
16 maart 2016

Ik Heb afgelopen nacht gedroomd dat mijn ouders beide met een vliegtuig vermist werden. Vliegtuig was gecrasht vermoedelijk ik kreeg het druk met het zoeken naar antwoorden krijgen op vragen wat een waar gebeurd was en met overnemen en draaiende houden van het bedrijf van mijn vader maar ook met het bedrijf van mijn moeder dat wilde ik Laten doorgaan omdat het hun levens werk was, het verkopen van hun huis en het regelen dat mijn broertje in hun nog niet verkocht huis kon blijven wonen. Het was allemaal zo echt! !ik werd onrustig verward maar ook ligt gestrest wakker. ... wat kan dit betekenen?
Alvast bedankt ik hoop vannacht iets gezelliger te dromen. ..Mvg. connie

16 maart 2016

Een droom over een vliegtuig vertelt je over de weerspiegeling van je innerlijke gevoelens. Je bent zelf de projectie op het vliegtuig en alles wat je meemaakt en voelt. Een vliegtuig dat is verongelukt duidt erop dat je grote emotionele problemen/obstakels ervaart en geestelijke tegenslag. Je kan door de bomen het bos niet meer zien.

17 maart 2016
Beheerder

Een vliegtuig is een hoogvlieger en wijst op te hoog gegrepen ambities of lopen het gevaar het overzicht verliezen.
Een vliegtuig bestuur je niet zelf, je wordt geleefd.
Het is ook een soort tunnelblik als een horizontale liftkoker.
Ze kunnen het blijkbaar niet in de lucht houden.
Of ze komen net als Icarus te dicht bij de Zon.

De crash kan wijzen op overspannenheid en stress, instorten.
Een vliegtuig is een artificiële vogel dus een geestelijk symbool. (vr. luchtschip)



2 keer bewerkt. De laatste keer was 17 maart 2016 door Sheherazade.

Modi Teunissen
2 juni 2016

Heyhey guys,

Ik heb vanacht gedroomd over mijn overleden oma. Ik ging bij haar op bezoek samen met me ouders en broertje en zus net zo als vroeger. Dit was super leuk. Maar deze droom leek heel erg echt en ik had ook echt het gevoel alsof mijn oma echt even bij me was.. Het voelde zo goed. Ik ben altijd al erg geointerseerd in dromen en k wil ook graag meer over deze droom weten, wat het betekend etc. Zou iemand me kunnen helpen? En weet iemand of hier iets spiritueels aan zit?

Groetjes,

Modi Teunissen

2 juni 2016
Beheerder

Het is mogelijk dat je geestelijk bij elkaar was.
Geeft aan dat ze toch voortleeft en je niet vergeten is.

Soms kan zoiets treffend zijn.
Ik zag eens een tante die al lang overleden was.
Met die kenmerkende kleur jurk en dat aparte, ouderwetse haar en een verhoogde schoen.
Aangezien ik haar alleen kende uit mijn jeugd, was het zo opvallend dat precies die details voorkwamen en direct die aha erlebnis opleverden. Ze was niets veranderd maar je mag niet verwachten dat ze in die geestelijke wereld er ook zo bleef uitzien.
Het gaat meer om de herkenbaarheid waarom ze zich zo laten zien.

Mike1972
1 november 2016

Goedenavond.
Ik droom over mijn overleden vader.
Deze zwemt en ik houd hem na een tijd bovrn water.
Ik lig op mijn rug en houd mijn vader in reddingshouding boven watwr.
Aangekomen aan de kant zegt hij.
Gelukkig joef ik vandaag niet meer te zwemmen.
Kort erna volgt een ruzieend gesprek met een zus waarmee ik lang geen contact meer heb.
Dit sinds het overlijden van mijn vader.
Graag zou ik willen weten wat dit betekent .
Raar is dat uk bijna altijd over mijn vader droom welke ik lang heb verzorgt
.

1 november 2016
Beheerder

Je hebt je vader lange tijd "boven water" gehouden.
Zelf zou hij dat waarschijnlijk niet hebben gekund, maar nu moet je dat beeld wel los leren laten.
Hij zal niet verdrinken maar in die andere wereld opgaan die als water wordt beleefd.
Dat is een doorgangssituatie. Het water is het onbewuste en de vergetelheid (rivier de Lethe).
Het is niet duidelijk waarom je ruzie hebt, maar die zus kan ook een innerlijke eigenschap zijn.
Je sleept als het ware nog steeds met je vader rond.
Redder en geredde hebben vaak een band, in de zin van eenzelfde soort probleem of afhankelijkheid.

Helaas komt het nogal eens voor dat beiden dan dobberen, of verdrinken in hetzelfde water.

Misschien moet je je wat meer richten op de levenden en het leven, zoals die zus?



1 keer bewerkt. De laatste keer was 1 november 2016 door Sheherazade.

Esther vS
7 december 2016

Hallo,

Vanacht droomde ik dat mijn vader vertelde dat mijn oma de dag ervoor overleden was. Ik herinner mij nog dat ik boos was op hem dat hij het niet meteen die dag verteld had (dat is iets wat vaker voorkomt in het echte leven, het feit dat dingen pas veel later verteld worden of dat ik er zelf achter moet komen). Later droomde ik dat ik in bed lag en dat ik aan mijn oma dacht. Toen hoorde ik haar stem alsof die in mijn linkeroor gekropen was (ik lag op mijn rechter zij). Ik kan mij helaas niet meer herinneren wat haar woorden waren en wat ik daarna droomde.

Kan iemand mij uitleggen wat deze droom betekent?
Bij mijn weten leeft mijn oma trouwens nog gewoon.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 7 december 2016 door Sheherazade.

7 december 2016
Beheerder

Misschien geeft je oma veel om jou?

Dingen later vertellen heeft vaak met machtsambities te maken.
Het onthouden van kennis moet dan een schijn-superioriteit schetsen die natuurlijk nergens anders op gebaseerd is dan op afgunst.
Je wordt dan als een onmondig kind behandeld, wat een zwakte-standpunt weergeeft van de vader.

Blijkbaar doet je oma dat anders.
Oma kan een beeld zijn van de wijze oude vrouw. Ze kan ook een tweede moeder zijn.
Het is belangrijk te beseffen hoe je voelde bij dat influisteren?
Het is immers niet altijd gunstig stemmen te horen.

Esther vS
13 december 2016

Ik moet zeggen dat het niet heel goed voelde om haar stem zo luid en duidelijk te horen, het was bijna eng.

Maar het gaat gelukkig prima met haar, dus ik verwacht dat het gewoon een manier was om informatie te verwerken ofzo.

Bedankt voor uw reactie!

Onbekendeonbekende
20 januari 2017

Ik heb gedroomd dat mijn vriend dood ging en ik er kapot van was maar de mensen om me heen waren dat niet en het leek ze weinig te intereseren.





Deze discussie is gesloten.