Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

boodschap van een overleden kennis

cristina
7 jaar geleden

Ik wil wel eens dromen over overledenen die laten merken dat ze er zijn en in mijn droom en vooral mijn vader die laat zien hoe hij zich voelt en er is., het lijken wel altijd dromen die zijn gebaseert op wat 'hun' beleven o.i.d ik kan het moeilijk omschrijven hoe ik het bedoel ., ik begin me ervan bewust te worden dat het steeds meer gebeurt en kan er zoals vannacht van de kaart van zijn omdat ik niet weet wat ik ermee aanmoet ! wie kan me helpen?vannacht droomde ik van een overleden vriend/kennis die met 25 jaar door een bedrijfsongeval om het leven is gekomen en nu een jaar en bijna 8 maanden later komt hij bij me zoekend naar een donkere plek? we zijn op verschillende plaatsen waar hij een bever bij zich had en nog eentje bijkwam die erna voor zorgden dat ik 'kleintjes' doodkneep doordat ze mijn handen dichtknepen... heel bizar! maar uiteindelijk zeg ik n goede plek te hebben gevonden; een komer in mijn ouderlijk huis ( zonder ramen een soort opslagruimte ons oude zonnebankkamer) daar ligt ie helemaal in n wit bed onder witte dekens te 'slapen' waarnaar we daarna weer samen ernaast liggen in een soort van erotisch iets .... heel vreemd... dan horen we een bekende stem het liedje monday monday zingen de dag voor het ongeluk... ik heb net de tekst opgezocht en was er helemaaal stil van omdat diegene die het zong een bijzondere band had met hem en de maandag hem eigenlijk nog had moeten zien savonds....... daar gaat t lied over! ik ben nog best van de kaart en toen ik wakker werd zei mijn man dat zijn vriend ( die dat liedje zong) het gevoel had dat dat die overleden jongen niet op de goede plaats begraven ligt.... hij wilde hem graag 'dichterbij' nou ik weet niet wat te doen hiermee.

7 jaar geleden
Beheerder

Het is altijd moeilijk daar iets over te zeggen, omdat je niet weet of het beelden zijn uit jezelf of werkelijk van de overledene komend.
Bovendien zal ook dat symbolisch zijn en meerdere betekenissen kunnen dragen.
Een bever is een dammen bouwer, een waterdier (amfibie), een knaagdier.
Kan dus voor een blokkade zorgen.
Het water is het onbewuste, emotie, maar ook de verbinding met de andere wereld (symbolisch)
Je wilt hem opbergen on een bergruimte.
Dus een vorm van verwerking. Slapen is onbewust worden.Het denkbeeld of de eigenschap is dus in ruste.
Hij zal dat niet zijn.

cristina
7 jaar geleden

Ik kan me eerlijk gezegd helemaal niet vinden in deze context Het is ook niet het antwoord waar ik ook maar iets mee kan of mezelf in vinden.hij zocht naar een donkere ruimte en zocht mijn hulp daarbij..... en daarmee verwijs ik op het eind naar de wens waar hij begraven is msschn? en ik las toevallig net dat een bever staat voor financieel en hard werken dat begrijp ik., het was een harde werker voor zijn geld en msschn staat dat in verbinding met zijn tragisch bedrijfsongeval.maar de hele droom ik weet niet zo goed wat ik ermee kan of moet doen.,ik had dit nooit verwacht ., schrok ervan