Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Uittreding/slaapverlamming

27 mei 2012

Hm ok , ik ga deze vraag stellen voor een goede vriend van mij. De laatste tijd heeft hij erg veel last van nare dromen en het niet kunnen bewegen als hij iets wil zeggen of doen als hij in paniek raakt. Misschien moet ik het anders uitleggen. Hij slaapt en ziet zichzelf dan liggen op bed. Op het moment dat hij wil bewegen of gillen kan hij niets doen. Dat kan hij pas na een tijdje.

We hebben natuurlijk wel het een en ander al uitgezocht maar hij heeft ook last van ongecontroleerde spierbewegingen in armen en benen en zelfs ogen. Dat zijn geen trillingen maar goed zichtbare bewegingen. Pijn in zijn armen en benen heeft hij ook en hij hoort het 'knetteren' in zijn hoofd. Zelf is hij er natuurlijk behoorlijk van onder de indruk en vind hij het ongelofelijk eng om nu nog te gaan slapen.

Tijdens een bezoek aan de eerste hulp is alles onderzocht dus bloed en hart zijn helemaal in orde. Dus kan het een uittreding zijn of slaapverlamming en horen deze symptomen er dan bij. Wat kan hij de volgende keer doen mocht het nog een keer gebeuren en waarom gebeurt het?

Ik weet heel goed dat het een beetje chaotisch over komt zo maar ik hoop dat een van jullie ons kunnen helpen.

Bedankt alvast

"Once you make a decision, the universe conspires to make it happen"

28 mei 2012

woow dit is bizar! Ik weet well dat als je zit en je valt in slaap dat je jezelf kan zien zitten maar dat?! Is heel eng! Mijn zus wilde het maar niet uitleggen omdat ik het waarschijnlijk te eng zou vinden.
Misschien heeft hij wel een gave ofzo zou best kunnen

uhhmmm ik heb ook wel is dromen waarin ik niet kan bewegen en schreeuwen en praten, meestal in nachtmerries wooow echt bizar!

zilka
28 mei 2012

Ik zou -als ik het zo lees- toch even een bezoekje brengen aan een medium, als er toch niets fysieks kan worden aangeduid.
meestal kan het ook vooral bij het slapen, iets het spirituele vlak aan de hand zijn.
Vooral als je slaapgebrek voor wilt zijn, zou ik op dit vlak toch nog even verder gaan zoeken.

lieve groet

zilka

6 juli 2012

Ik weet wat het is..
Er zijn demonen die het lichaam vaak over willen nemen..
Ze gaan kracht, druk en energie uitoefenen..
Dat zijn de aparte bewegingen..
Wat hij het beste kan doen is er tegen in gaan want als een geest door heeft dat ze vat op hem hebben kan het heel erg verkeerd gaan..
Je moet er beetje om denken dat hij er niet gevoeliger ervoor wordt en dat het vaker gebeurd, dan zal ik als ik jou was zijn gedrag in de gaten houden..

Het kan wel goed komen,, no worries..!

En hij moet wel gewoon slapen en niet erbij nadenken.. wanneer je er aan denkt maakt hij zich zelf gek en dan wordt hij steeds gevoeliger..
gewoon doen alsof het nix is. En als hij nu niet gaat slapen gaat het ook gebeuren als hij wakker is..

grtjss

Jamilla
9 juli 2012

Ik heb dit vannacht mee gemaakt, precies hetzelfde en weet niet zo goed hoe ik ermee om moet gaan, weten jullie misschien wat het beste is? Het "niet kunnen bewegen en geluid maken en uiteindelijk wel, trekjes etc" heb ik al eerder meegemaakt, maar voor het eerst zag ik mezelf vannacht slapen en het was aardig shocking. Ik probeerde mijzelf te wekken, maar ik verstijfde, kon geen geluid maken en werd na veel moeite om te bewegen en pogingen tot geluid maken zwetend wakker..

10 juli 2012

Onze ziel moet de eerste paar keren vaak wennen aan uittreden..
Daardoor gebeurd het dat je niet geluid kan maken en bewegen en die dingen..
Als het goed is deed het ook pijn toen je jezelf wakker probeerde te maken..

Uittreden is gevaarlijk.. Je lichaam kan je ziel blokkeren en je komt niet meer terug in je lichaam..
Dit is vannacht ook bij jou gedeeltelijk gebeurd..
Het kostte je heel veel meoite om terug te komen.. dat komt omdat je ziel te krachtig is voor je lichaam.. :)

Op zo'n moment is het puur focussen en niet stressen..

10 juli 2012

Hallo,

Het allereerste wil ik zeggen, demonen bestaan niet je kan ze beter als geest zien als mens die geen lichaam heeft.
Dus wees niet bang voor demonen, maar even bij het ontwerp houden.
Hij heeft denk last van Uitreding die kan je gauw oproepen bij slapen, want als je slaapt ben je eigenlijk in je bewustzijn.
Ik zou als je slaapt niet stressen in deze verschijnselen blijf alert en blijf rustig het handigst is altijd een medium in te schakelen maar wel een geschikte.
Wees nooit bang.

Groetjes.

Wees nooit bang voor het onbekende!

''Bad Is Not Real, Good Is Not Real, You Make's Bad & Good''

Evissa
10 juli 2012

Ik herken het wel. Had het gisternacht nog. Het kunnen idd 2 dingen zijn: slaapverlamming of inderdaad iets spiritueels. In beide gevallen een oplossing. Is het slaapverlamming: let op wat hij draagt tijdens het slapen, dus GEEN knellende kleding of veel te strakke broek/elastiek in zn pyamabroek. Daarnaast let op zijn houding tijdens t slapen, dus knel geen spieren af etc.
Is het spiritueel, inderdaad raadpleeg een spiritueel persoon maar let idd op dat t een betrouwbaar persoon is dus bijv. via via.
Heeft hij er overal last van? Of alleen in zijn eigen slaapkamer?
Wat bij mij helpt:
- een wierookje te branden voor t slapen gaan of op te steken als hij tussendoor wakker wordt.
- relaxed of vrolijk muziekje opzetten.
- val niet op exact dezelfde plek in slaap/ schuif ff door naar de andere bedhelft of iets dergelijks.
Door deze twee bovenste dingen verandert voor je gevoel de sfeer in de kamer, word je kalm en slaap je lekkerder.
- niet bang zijn. Er kan echt niks drastisch gebeuren ofzo en niks neemt je lichaam over daar is je eigen wilskracht te groot voor. maar dat moet je wel beseffen. Wat ik bedoel is: toen ik zelf ook niet wist wat er gebeurde (en dat weet ik nog steeds niet om eerlijk te zijn, ik weet alleen hoe ik er vanaf kom), lag ik de hele nacht wakker en hield het weken aan. MAAR, toen ik er geirriteerd en zelfs boos van werd, in de zin van "verdomme ik wil gewoon SLAPEN" en mezelf tijdens de droom op een hele lompe manier "losrukte" uit het bedrukte/verlamde gevoel en dan 1 of alle bovenste tips deed viel ik daarna wel gewoon normaal in slaap en droomde ik normaal.

Dus: niet angstig op dezelfde plek opnieuw in slaap proberen te vallen.

Het is jouw huis, jouw bed, jouw slaap dus wat de reden of oorzaak dan ook is, zet ff een muziekje op, wierookje als je hebt, rol ff naar je andere bedhelft et voila.

Succes!

Liefs :-)

11 juli 2012

Dank jullie wel voor de reacties. Inmiddels heeft hij er niet echt veel last meer van en schiet hij niet meer in de stress op het moment dat het gebeurt. Hij had er inderdaad overal last van dus niet alleen zijn eigen bed of omgeving. Mocht er nog iets veranderen dan laat ik dat zeker nog weten. Nogmaals bedankt!!

tres
13 augustus 2012

Gisteren had ik hetzelfde voor het eerst meegemaakt!

Het was voor mij wel even schrikken toen ik in de 'slaapverlamming fase' zat. Ik kon mij herinneren dat ik in mijn jeugd al zo'n verhaal hierover had gehoord dus had het snel door en geaccepteerd waardoor ik kalm bleef. Ook dankzij mijn 'geloof' kon ik een gebedje oplezen en kon ik weer naar adem snakken. Maar dat voelde echt letterlijk zo, alsof je vanuit een diepe duik boven water komt.

20 augustus 2012

@Jayson

Ik begrijp dat je zegt er zijn geen demonen en ''Bad Is Not Real, Good Is Not Real, You Make's Bad & Good''

Maar het is er echt wel!
Net zoals dat je onder de mensen ook slechte en goede mensen hebt..
Jij kiest niet voor slecht, maar anderen misschien wel.. geesten precies zo..
Het zijn indd standaard allemaal geesten.. Maar de kwaadaardige verminken en zijn dus niet zomaar geesten..
Er zijn verschillen in geesten.. en daar heb je verschillende namen voor.. Je hebt elfjes en engelen (das positief) maar ook demonen en duivels (das negatief)
Ik zeg niet dat je dit moet geloven.. Wil alleen graag informatie delen met de mensen zodat ze er misschien wat aan hebben.

richardgender
19 januari 2013

ik wil reageren op amara s ik heb precies zelfde meegemaakt in bed. maar ik moet wel er by vertellen dat ik in die tyd jaren 90 af en toe veel cocaine snoof .ik weet nog dat ik uit myn lichaam ging en dat ik hier zo geestelyk tegen vocht en ik ben niet gelovig maar eenige wat ik op dat moment dacht was god ik wil niet dood en ben toen terug gekomen, daarna was ik zo bang om te slapen ben heel de nacht niet meer gaan slapen.ik wil er ook aan toevoegen dat ik vorig jaar in leiden ben aangesproken door een man uit india die hier studeerd die zei dat ik omgeven ben met negatiefe energie maar dat myn hart schoon is ik weet niet of er toch iets raars is gebeurd toen met dat uitreden.de man die een wild vreemde was kon myn geestelyke toestand zien.en maakte zich zorgen de man vertelde dat hy in de leer was geweest van indiase goeroes.

James
16 juni 2013

Ik wil waarschuwen uit Liefde en vermaning

Ga niet naar een medium of andere occulte of magie dingen wat buiten Jezus is

Maar Roep in de naam van Jezus of het bloed van Jezud want daarachter zit kracht in!
Ik heb het zelf meegemaakt en het werkt sinds ik de Heer Jezus in mijn hart heb aangenomen heb
Ik dank Gods Heilige Geest hiervoor, en ik getuig het door zijn Genade en Liefde
Omdat Hij leeft zijn wij een levende getuigen
God is standing by His Word The Holy Bible , Only thing He can't is lie

Als je niet kan slapen, tel dan geen schapen maar praat met je Herder Jezus Christus

Gods rijke Liefde
Jezus houdt van jullie!

een mens als jij en je naaste
25 augustus 2013

uit mijn belevenis. in het jaar 2012 in de zomer werd ik lastig gevallen door een kwade macht,
ik sliep en week of 2 niet in de nachten werd ik angstig ik werd achrasief beet me zelf kreeg de gedachten om mensen te vermoorden. en op een ochtend kwamen de demonice macht dit wezen deed zich voor als mij en begon te lachen,
en te schreeuwen daarna hoorde ik een demonic mug die steeds meer geluid ging maken dit meetelkaar heb ik dit een half jaar gehad, mijn ervaring is dat deze macht me over wou nemen totale overname van de mensheid, ik denk zelf echt dat ze jou ziel der uit willen trekken en dat er dan een demon in de plaats komt, ik ben zelf nu christelijk en als ik weer een demonice aanval heb zeg ik dat ze weg moeten gaan in de naam van jezus christus en dan gaan ze ook weg,
ik dank echt dat het te maken heeft met het beginnen van bezetenheid van demonen ik heb zelden mee gemaakt dat ik me zelf zag boven me lichaam

2 september 2013

Dit is heel normaal..
Wanneer je nog niet goed wakker bent zijn je hersenen nog niet optimaal wakker.
Daarom kun je de eerste paar minuten verlammingsverschijnselen krijgen. Niks raars aan, hoor.
Veel mensen hebben dit.

verah100
12 november 2013

Bij een slaap verlamming
Moet je proberen je op een punt te concentereren
En je hebt meer kans op een slaap verlamming
Als je op je rug ligt
Als je een hebt werken alleen je longen,hart en ogen meestal nog
Meestal zie je waanbeelden of voel je een enge aanwezigheid maar dat is dan natuurlijk niet zo
Ik weet niet of jullie het geloven maar ik ben een kind (v) van 10!!!!!!
Goed hè

Tommy
2 april 2014

Een belangrijk onderdeel van de slaap is de rem-slaap, dit is de fase waar je droomt en de hersenactiviteit is erg hoog.
Om te voorkomen dat je de bewegingen in je droom uit gaat voeren worden je spieren verlamd door je eigen lichaam uit zelfbescherming (behalve ogen en hart en soms andere lichaamsdelen dit verschilt per persoon), op het moment dat je wakker wordt neemt de hersenactiviteit af (stopt het dromen) en krijg je weer gevoel in je lichaam (verlamming stopt).

Nu is het mogelijk dat (meestal als je gewekt wordt in de remslaap maar dit hoeft niet) je bij het wakker worden nog enkele seconden of minuten je lichaam nog verlamd is. Deze stoornis komt bij minimaal 15 % van de mensen, één keer in hun leven voor. Je hebt geen controle over je lichaam behalve je ogen. Je ademhaling en hartslag zijn lager, zoals in je slaap dus je voelt je erg benauwd. Je lichaam is nog in de slaap-fase.

Daarbij komt het ook vaak voor (maar het hoeft niet) dat de verhoogde hersenactiviteit ook langer duurt na het wakker worden waardoor hallicinaties en waanbeelden optreden, soms zie je zelf een droom over de werkelijkheid. In feite droom je en terwijl je wakker bent en je lichaam nog in slaapfase verkeerd. Mensen kunnen het gevoel hebben uit hun lichaam te treden omdat de hersenactiviteit extreem veel hoger is dan normaal terwijl het lichaam nog in slaap-fase verkeerd en niet gevoeld word. Al deze gebeurtenissen kunnen als extreem intens, realistisch en angstwekkend worden ervaren voor de persoon in kwestie, maar zijn compleet onschuldig.

Deze tussenfase kan ook voorkomen bij het in slaap vallen.

Dus voor alle mensen die bang zijn voor demonen, bezettingen, schimmen en dergelijke: zeer zorgen. Door de verhoogde hersenactiviteit droom je terwijl je wakker bent en je lichaam nog slaapconditie verkeerd.

Mensen die last hebben van dit soort problemen kunnen hier medicatie voor krijgen. Zelf kun je je extreem focussen op het bewegen van een enkel lichaamsdeel, zo kun je je lichaam wakker maken. Dit werk bij mij prima. Evenals het focussen op het openen van je ogen in een vervelende droom, na wat oefenen stel je jezelf in staat om wakker te worden wanneer jij dat wilt.

Gr, Tom

quinten
18 april 2015

ik heb ooit ongeveer het zelfde, ik word waker maar kan alleen niet bewegen, ik zie wel schimmen in mijn kamer en voel aanwezigheden,
ik probeer dan rustig te worden en dan word ik wakker, hoe ik wakker word blijft wel wazig :/

is dat ongeveer wat jij ook voelt ?

quinten
18 april 2015

btw, tommy, waarom zien we allemaal het zelfde? halisuneren is bij mijn weten voor iedereen een heel andere ervaring ds ik sluit die theorie buiten !

stephan korenhof
13 september 2015

ik heb 3 spirituele ervaringen terwijl ik wakker lag in me slaap.

bij de eerste was ik 2/3 jaar en dat was slaap verlamming er stond een zwart lichaam in me deur opening met allemaal bewegende pixel kleurtjes erin, ik ben in dat lichaam gaan staan en voelde het in me gaan.(me spieren gingen van me hoofd naar beneden toe weer aan) sindsdien is dat zwarte lichaam me hele gezichtsveld een soort visual snow in kleur en zie er aura's in om mensen heen.

bij me 2e ervaring lag ik gewoon wakker in bed snachts (meditatie) en zag ik me beeld draaien tot ik ondersteboven was en mezelf in bed zag liggen, een out of body ervaring dus.

bij de me 3e ervaring lag ik snachts wakker in bed blijkbaar ook gewoon mediterend en zag ik me kroon chakra die vol zat met driehoekken met een oog erin.

dat maakt dus de heilige geest en god de vader met mezelf als zoon van god een triniteit. of trikaya.

melvin
29 februari 2016

Ik geloof we je wel hoor dat soort kinderen worden heel veel geboren en worden sterren kinderen genoemd omdat het bekend is dat we en andere tijdperk in gaan

T
4 oktober 2016

Ik heb ook zoiets meegemaakt en het leek wel of ik in een ander slaapkamer stond en je voelde ook je tweelingziel die naast je bed stond en er is ook een sprake van een auralifter die op je kruipt ik heb er over gelezen

peter
6 december 2016

ik heb in het verleden ook nogal wat mystieke dingen ervaren zoals oa slaapverlammingen, in het begin zijn deze eng. Maar ik heb ze met de loop der tijd weten te waarderen. Tegenwoordig hoop ik er zelfs op, omdat je dan dikwijls ook lucide dromen kan genereren waarbij je totale macht hebt, van de zwarte schimmen dien je overigens geen angst te hebben, ik weet niet wat ze zijn, maar de laatste keer liet ik me zelfs omarmen door ene en dit kwam zelfs beschermend over, ze zijn misschien dus niet slecht. nu de laatste maanden ervaar ik dat er snachts een dier op mijn bed springt, dit voelt toch zo aan. ik voel deze tegen mijn rug duwen alsof ie erbij komt liggen. of tegen mn benen, voelt aan als een middelgrote hond. al weet ik niet zeker of het dit ook is. ik vind dit overigens ook niet erg want verder heb ik er geen last van. ik slaap alleen dus gezelschap is leuk :-) in het begin kwam dit sporadisch voor maar de laatste weken mag ik er elke nacht op rekenen.

6 december 2016
Beheerder

Slaapverlammingen zijn niet mystiek maar algemeen voorkomende stadia van slaapniveaus.
Over lucide dromen heb je geen totale macht, dat zou zelfs onmogelijk zijn.
De details van een droom zijn zo ongelooflijk complex dat een ego dat met geen mogelijkheid zou kunnen sturen of beheersen zelfs niet voor kan stellen. Het onbewuste is oneindig veel intelligenter en veelomvattender dan een bewustzijn zelfs maar kan benaderen.
Ik denk even aan Frederik van Eeden die in zijn dromendagboek noteerde dat hij in een droom langs een rij bomen bewoog.
De tienduizenden blaadjes die in de wind bewogen, afstekend tegen de heldere lucht, wat een schitterend beeld.
Geen enkele computer is in staat zoiets in 3D te evenaren.
Hij zette mij aan het denken en verbaasde mij met zijn besef ervan.

Dat er in dromen of halfslaap dieren kunnen voorkomen die heel realistisch lijken kan ik bevestigen.
In de geest kun je zeker kameraadjes hebben. Sommige kinderen zien ze ook werkelijk al weten we nooit zeker of het om hallucinaties gaat of echte waarnemingen. Belangrijker is hoe het voelt en soms kan dat een hele vertroosting zijn.
Overigens komen zulke indrukken ook voor waar het personen betreft of vermiste geliefden.
Het is ook niet ongewoon dat een geliefde zich op die manier kenbaar maakt.

peter
6 december 2016

totale macht is misschien wat groots uitgedrukt, maar ik heb toch echt geleerd om mijn zin te doen en blijkbaar te kunnen nadenken in zulke dromen, het is nogal moeilijk te omschrijven, dat van die 10,000 blaadjes en heldere lucht enz komt me ook bekend voor, behalve de details van de blaadjes enz, ik merk dat de sfeer in lucide dromen totaal anders is, vooral heel zonnig zonder dat je last hebt van hitte of kou. vliegen lukt me perfecrt maar niet hoger dan de blauwe lucht. en tijdrijzen is mogelijk maar enkel periodes die jezelf hebt meegemaakt. klokken lezen lukt niet heb ik al gemerkt, en ik praat enorm veel met dode vrienden/vriendinnen. enkel als ik bepaalde vragen wil stellen, word dit geweerd. ik weet nog niet hoe of door wat. het lukt gewoonweg niet. het moeilijkste is in die wereld te blijven, want ik bezie het tegenwoordig zelfs als een wereld. eens je terugkomt is heengaan ni mogelijk (althans mij niet) van zodra ik er ben en me er bewust van ben doe ik alle moeite van de wereld er te blijven zolang het kan, het minste geluid ofzo kan je wakker maken, dus er mag echt niks voorvallen want dan baal ik enorm. dat zijn zowat mijn bevindingen erin het dier (als het dat is want ik zie niks) die ik ervaar op mijn bed wilt het lukken dat ik zelfs nog ni slaap, soms zelfs nog terwijl ik wat aan het lezen ben want eens ik slaap voel ik toch niks. daarom dat ik er zo zeker van ben dat ik het voel, en vorige nacht zelfs hard, ik werd echt opzijgeduwd maar het kon me ni verplaatsen. soms zelfs nog terwijl ik wat aan het lezen ben :-)





Deze discussie is gesloten.