Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

ontdekking bij dromen over overleden vaders

Cleopatra
13 jaar geleden

Goedemiddag allemaal,

Bijna 2 jaar geleden is mijn vader overleden. Sindsdien heb ik veel dromen over hem gehad. In het begin was hij er gewoon in de droom en besefte ik niet dat hij dood was. Deze dromen waren heel fijn en echt. Na een aantal weken besefte ik zelfs in mijn droom dat hij was overleden. Als ik hem dan in mijn droom zag reageerde ik verbaasd : 'Maar dit kan helemaal niet, je bent dood!' Meteen daarna was hij verdwenen. 'S ochtends baalde ik dan altijd van mijn reactie. Later had ik mooie dromen waarin ik het eerst niet besefte of er niks over zei. Pas op het moment dat ik tegen hem zei dat ik hem miste en niet wil dat hij al dood is, verdwijnt hij weer.
Alsof hij niet wil horen dat hij dood is...
Sinds een jaar droom ik niet meer over hem. Tot een huisgenoot vertelde dat je vader terug kan komen in je dromen door hem een vraag te stellen. In je droom geeft hij dan antwoord. Dit heb ik gedaan en heb de week dat ik een vraag heb gesteld verschillende dromen met hem erin gehad. Tot het moment dat ik iets zei wat betrekking heeft op zijn overlijden. Dan verdwijnt hij weer.
Inmiddels weer een paar maanden niet meer gezien in mn droom, tot vanacht.

Ik had eerst een nachtmerrie over mn zusje die een ongeluk kreeg. Het was heel precies en echt. In mijn droom ging ze dood. Mijn vader stond erbij en rijkte naar haar hand. Ik raakte in paniek en begon te schreeuwen en huilen en schok wakker.
Niet veel later ben ik weer in slaap gevallen. In mijn droom lag ik in bed in een onbekende kamer. Ik dacht na over de droom en vroeg me af of ik haar moest waarschuwen voor de straat waar het gaat gebeuren op 18 of 28 december. In mijn droom dacht ik na over de datum. Waarom december? Waarom niet in de zomer? Hoe kom ik daar bij? Ik rende de kamer uit, over de gang naar een andere kamer. Daar lag mn vader in bed te slapen. Ik maakte hem wakker. 'Papa, sorry dat ik je wakker maak, maar ik heb een hele enge droom gehad.' In mn droom voelde ik me weer een heel klein kind. Mn moeder lag er ook naast. Wat ook gek is, want ze zijn gescheiden. Mn vader stapte uit bed en liep met me mee naar buiten, naar de straat van het ongeluk. Ik vertelde hem wat er gebeurde en dat hij ineens achter haar stond en hij naar haar hand rijkte. 'Wilde je haar meenemen naar de hemel?'
Toen was hij weer verdwenen. Ik vind dit zo raar. Weer op het moment dat ik weet dat hij overleden is en het zeg.
Ik werd boos omdat hij weer weg was en de droom ging verder met andere dingen. Wat wel met het ongeluk te maken had. Ineens was ik op een feestje bij water, met allemaal boten. Ik zat op een brug boven het water en zag in de verte mn vader weer onder een parasol zitten. Ik keek naar hem, maar durfde niet naar hem toe, bang dat ik iets verkeerd zou zeggen en hij weer zou verdwijnen. Ik keek alleen maar en dacht in mijn droom ook letterlijk. Ik moet van zijn gezicht en aanwezigheid genieten zolang het nog kan. Daarna ben ik toch naar hem toe gegaan. Over de brug en ineens zat ik naast hem. Ik zweeg en keek hem aan. Ik begon weer over de droom. Wat moet ik nou? Is het een voorspellende droom? Ik kreeg niet echt antwoord, maar daarna was hij verdwenen en zat ik in een andere situatie. Precies dezelfde situatie als het ongeluk alleen dan met een hond inplaats van mn zusje.
Zou dit symbolisch zijn? Dat het maar een droom is en het niet echt gaat gebeuren?

Het feit dat mn vader telkens verdwijnt op het moment dat ik zeg dat hij overleden is vind ik wel heel typisch. Hebben meer mensen dit?
Wat kan deze droom betekenen?
Ik hoop dat iemand me kan helpen.

xxx



1 keer bewerkt. De laatste keer was 7 jaar geleden door Sheherazade.

Cleopatra
13 jaar geleden

Hoi allemaal,

Inmiddels is het 2 weken geleden dat ik dit berichtje heb gestuurd. Vannacht weer zo'n soort droom gehad.
Mn vader kwam weer in beeld en ik stond met hem te praten. Ik besefte weer dat ik hem gemist had en wilde dat zeggen. Ik bedacht me, want als ik dat zou zeggen zou hij misschien weer weggaan.
Uiteindelijk zei ik: 'wat ben ik blij je weer te zien'
Mn vader reageerde verbaast. 'Hoezo dan?'
Toen zei ik: 'Als ik dat ga zeggen, ga je waarschijnlijk weer weg en dat wil ik niet.'
'Wat wil je dan zeggen?'
'Dat ik je heel erg mis en fijn vind dat ik je nu weer zie. Ik wil niet dat je dood bent'.
Op dat moment brak hij in stukjes, als een soort spiegel.
Ik schreeuwde dat hij terug moest komen, maar dat gebeurde niet..

Wat betekenen deze dromen???? Kan iemand me helpen?

groetjes

13 jaar geleden

Je moet je vader niet zien als je vader in de droom maar als onderdeel van jezelf.
Waarschijnlijk is er iets dat je los moet laten, maar je nog niet los kunt laten.
Je zegt dat je over een brug heen ging, dat staat voor een overbrugging. Je bent dus al verder in het los laten.

13 jaar geleden

Het kan dat je iets met je vader mag gaan afsluiten. Ik ga toch ook voor dat je bij je zelf mag nagaan in welke ilussie je bent blijven hangen. Iedere keer spat deze uit elkaar op het moment dat je beseft dat jouw vader OVERLEDEN is en DIT tegen hem zegt. Hij komt steeds terug om je er duidelijk op te maken om DAT wat je voor werkelijkheid zo graag wil zien ,dat dit niet je ding is. Als er overledenen in je droom verschijnen mag je onafgemaakte zaken nu gaan afronden. Deze droom is een waarschuwwing van je gids of begeleider, of hoe je hem wil noemen. Hij verschijnt als jouw vader ,is de makkelijkste manier om je duidelijk te maken , je vader hoort bij je , je gids ook. je houdt van hem, en hij ook van jou, en brengt hij in de gedaante van je vader op een voor jou begrijpelijke manier om DAT waaraan je mag gaan werken los te laten, om verder je weg te vinden. Geen paniek er is niets ergs aan de hand, dingen gaan zoals ze mogen gaan.
Mag ik je vragen of je inderdaad het heengaan van je vader goed heb verwerkt..??



1 keer bewerkt. De laatste keer was 13 jaar geleden door Lucinda.

anouck
13 jaar geleden

Hallo

ik heb ongeveer het zelfde.

3 jaar geleden is mijn vader overleden.
en eerst droomde ik dat hij naast me stond, we zaten bijvoorbeeld samen naar zijn lichaam in zijn kist te kijken.
en ik vroeg hem verward, pap hoe kan dit je bent toch dood?
waarop hij zei nee ik leef gewoon ik sta toch naast je. hij snapte er ook niks van dat daar zijn lichaam dood lag.
en zo nog meer van dat soort dromen.
laatste jaar ging het slecht met mij( veel drugsgebruik) en ik had weer een droom waar mijn vader weer even "langskwam".
het was weer levensecht en hij snapte niet waar ik mee bezig was. hij stapte op zijn fiets en fietste weer we.
vannacht is hij weer langsgekomen in mijn droom. ik heb laatste maand een paar keer coke gerookt. en in mijn droom stelde ik mijn vader voor aan mijn vrienden, en wou coke gaan roken. mijn vader vond dit niet normaal en wou niet dat ik dit deed. toen wkam ook mijn vraag, hoe kan dit, dat je naast me zit, je bent dood.
nou weg was hij ook.

raar he, heb al wel de hele dag een warm gevoel van binnen. zo van, mijn vader is erges, en 1 x in de zoveel tijd komt hij langs ( in mijn dromen of weet ik veel) om te kijken hoe het met mij gaat. net of hij nog steeds opmij let, of nog steeds een vaderrol speelt in mijn leven, zon fijn gevoel.

Esmee
13 jaar geleden

Hallo,

Heel herkenbaar allemaal, mijn vader is 4 maanden geleden overleden. Ik heb de draad van mijn leven min of meer opgepakt maar ben nog erg verdrietig en vind dit moeilijk te uitten in het dagelijks leven.
Mijn omgeving vraagt ook al niet meet hoe het gaat. Voor hen lijkt het heel lang geleden voor mij gisteren.

Ik droom nu regelmatig over mijn vader dat hij weer leeft. Ik zie hem dan en zeg 'maar je bent toch dood?' en hij reageert dan telkens heel lief en zegt dat dat niet zo is. We houden elkaar dan vast en hebben het fijn samen. Hij valt niet uit elkaar maar we hebben echt contact. De eerste keer dat ik dit droomde was ik heel verdrietig de volgende dag omdat ik me realliseerde dat hij echt dood is.
Vanacht weer over hem gedroomd maar nu voel ik me niet zo heel verdrietig, maar vooral kwaad.
Morgen kan het weer anders zijn.

Groetjes,
Esmee

fatiha
13 jaar geleden

Hoi
Ik heb gisteren een hele rare droom gehad
Mijn vader is al 5 jaar overleden
In die droom wou hij mij bereiken maar ik nam de telefoon niet op en ontwijkte hem.
hij was nog niet dood in de droom.
Daarna schreeuwde hij heel hard mijn naam en mijn moeder verscheen heel droevig en zei dat het ziekenhuis had gezegd
dat die bijna dood ging.
Ik werd huilend wakker en moet er de hele tijd aan denken
4Wat kan dit betekenen.
Groetjes Fatiha

stefan
12 jaar geleden

Beste Cleopatra,

we zijn bij het radioprogramma plots bezig met een thema over dromen, en kwamen de droom over je vader tegen.
We zien sowieso erg veel dromen waarin een soort verwerkingsproces speelt. Zou je contact met ons willen
opnemen via www.vpro.nl/plots?

Zien uit naar je reactie

groet

stefan

nisa
12 jaar geleden

Hallo,

Ik heb ook ongeveer soortgelijke dromen gehad na het overlijden van mijn vader, dat is inmiddels 3 jaar geleden. In het begin bleek hij steeds niet dood te zijn en was ik verbaasd om hem te zien. En steeds als ik dichterbij kwam verdween hij ook. Naar mate er meer tijd verstreek speelde hij steeds minder een rol in mijn dromen, maar hij was wel aanwezig. Soms als ik een nachtmerrie had dacht ik nog in mijn droom, je ziet me wel maar waarom help je me niet. Het is ook maar heel weinig voorgekomen dat hij praatte in mijn droom, vaak was hij gewoon alleen aanwezig. Ik denk ook dat het voor ons een manier is om het verlies en gemis te verwerken.

groetjes,

Nisa

12 jaar geleden

mensen..
de geesten hebben inpact op je dromen..
ze kunnen in je dromen komen en kunnen je hele dromen aanpassen zover dat ze willen..
kennelijk heeft de vader van dit meisje misschien visioenen gehad en wil haar op deze manier laten zien dat wat er ook gebeurd en er iemand overlijdt hij bij diegene zal zijn..

Bourbondisney
12 jaar geleden

mee eens....overledenen komen je groeten of komen je iets vertellen in je dromen.
Wees dankbaar dat ze dit mogen doen, en wij dit mogen ontvangen.
ik zie gelukkig mijn vader vaak in mijn dromen, de laatste keer in een droom belde hij mij op!!
ik kan alleen niet al te enthousiast reageren, want daar hield mijn vader ook niet van toen hij nog hier was.
daar waar hij nu is, is hij nog steeds dezelfde man.
ik ben intens dankbaar voor deze dromen, voor mijn vader bestaat geen tijd en hij zal er zijn als ik naar "huis" ga.
Voor ons duurt het nog zo lang eer we onze geliefden weer zien.
want hier bestaat tijd.
wees dankbaar en geniet van zulke mooie en echte dromen!

Veel liefs aan iedereen.

Malon
12 jaar geleden

Hallo iedereen,

Ik was een beetje aan het opzoeken op internet wat mijn dromen konden betekenen over mijn pas 3 weken overleden vader.
Dacht dat ik er aardig goed mee om ging maar kom hem heel vaak in me dromen tegen, vaak op een vervelende manier.
Het rare is dat ik hetzelfde als jou heb gedroomd Cleopatra.. De eerste droom deed mijn vader ook alsof alles in scene was gezet. Het was allemaal niet waar en hij wilde weer verder leven met ons en mijn moeder (die eigenlijk al 6 jaar gescheiden zijn). Het speelde ook af in ons oude huis waar wij als gezin woonde.
Vannacht kon ik al de hele tijd niet in slaap komen en was ik heel gespannen. Elke keer wanneer ik in slaap dreigde te vallen werd ik weer wakker. Uiteindelijk ben ik toch in slaap gevallen en droomde ik dat mijn vader het niet eens is met de manier waarop ik leef. Ik was ergens op een locatie (kan me niet meer precies herinneren waar), waar mensen aan het feesten waren en ik ook. Me vader was er ook en vertelde me dat ik mijn leven slecht aan het leiden ben. Ik vroeg hem steeds: Waarom dan pap waarom dan? Maar ik kreeg daar geen antwoord op en hij gaf me een duwtje en ik vloog een soort van weg waardoor ik hem niet meer kon zien.
Ik werd echt huilend wakker vanochtend want het leek zo echt waardoor ik ging twijfelen aan het afscheid van mijn vader. Ik wil graag weten waarom ik dit soort dingen droom want dan zou ik graag de betekenis willen weten. Werd alleen niet wijzer op internet..

Groetjes en liefs Malon

gerrie
11 jaar geleden

hallo ik droom al enige tyd over mijn zusje die is 6 maanden geleden overleden .
mijn opa zie ik ook heel vaak heb ik de laaste tyd heel erg dat ik over overleden mensen droom.heb een kleinzoontje verloren en dat vind ik raar want die heb ik niet mijn droom gehad en ook niet over gedroomd .hy komt er niet in voor
waarom droom ik wel over mijn zusje en mijn opa en niet over mijn kleinzoontje.
als ik smorgens dan wakker word heb ik een heel rot gevoel .kan mij iemand uitleggen waarom dat zo is.
ik kan ook heel moeilijk emoties uiten hoop op een antwoort .
gr gerrie

11 jaar geleden

Hoi Gerrie.

Dromen over je opa staat voor liefde, veilgheid en zorg, wijsheid en bescherming.

Dromen over je zus symboliseren bepaalde aspecten van de relatie die je tot haar hebt, zij het onderlinge rivaliteit, zorgzaamheid, veiligheid enz. Je zus zou de nadruk kunnen leggen op jouw rol binnen de familie en het gevoel ergens bij te horen.

Dat je niet droomd over je kleinkind kan betkenen dat dat nog niet mogelijk is, dat kan komen doordat je het te graag wil en de ziel van jou kleinkind daar door erg in de war kan raken, probeer je kleinkind helemaal los te laten, aan gene zijde wordt heel goed voor kleine kinderen gezorgt en als de tijd daar is zal jij ook over je kleinkind gaan dromen.

Wat je emoties betreft probeer iemant te vinden die goed kan luisteren en die jij goed vertrouwd en ga je emoties uiten, dat is denk ik ook dat je opa in jou wil in jou droom dat wil zeggen, loslaten en eindelijk eens echt voor je zelf gaan leven.

Sterkte en groeten.

Hans

Ikweetniet
11 jaar geleden

Hallo Cleopatra,

Ik heb exact hetzelfde, mijn vader is inmiddels 8 jaar overleden. En ik blijf over hem dromen. Elke droom lijkt zo echt. Ik zie hem en praat met hem. Echter in het begin vroeg ik constant wanneer hij ons weer zou verlaten en/of wanneer hij dood zou gaan, in mijn droom is hij namelijk altijd ziek maar kan hij alles nog, op het moment dat ik dat heb gevraagd verdwijnt hij inderdaad of negeert hij me volkomen of gaat weg.
De laatste droom die ik over hem had wilde ik hem weer vragen wanneer hij ons zou verlaten, echter ik besefte me dat ik dat niet moest vragen omdat hij anders weer zou verdwijnen of mij weer zou negeren.

Heel erg vreemd en heel erg herkenbaar allemaal. Blijkbaar komt het veel voor.

Wat betekend het nou toch?

groetjes

ikweetniet

Basssssssssssssss
11 jaar geleden

Hallo,

ik heb hetzelfde. mijn vader heeft 1 jaar geleden zelfmoord gepleegd en ik heb hem in het tuinhuis gevonden.
sinds die tijd droom ik over hem en het lijkt of hij boos is elke keer als ik hem zie. dan negeert hij mij. ik ben bang dat hij boos is maar ik weet niet zeker of de het wel is. ik heb niet zo heel veel verdriet omdat ik het voor mijzelf al heb verwerkt. de eerste droom nam hij mij mee naar de plek waar hij is gestorven en sloot voor mij de dduer af alsof hij niet wilde dat ik het zag. vorige donderdag was het allerzielen en ik heb nadrukkelijk voor hem geboden en vannacht praatte hij tegen mij, hij was naar mijn mening weer bijgetrokken.
weet iemand wat dit precies betekent? ik wil niet dat hij boos is

groetjes Bas

Rosita
11 jaar geleden

Ik heb mijn vader straks op 5 September 3 jaar verloren,na zijn verjaardag is hij overleden was niet ziek.
Ik droom ook heel vaak over hem,vannacht heb ik over hem weer gedroom ik zie hem telekens in de zelfde genadte hij ziet er heel goed uit in mijn dromen .voor mijn hart operatie had ik niet over hem gedroom daarna zag ik hem letterlijk in mijn kamer staan hij keek naar mij,toen ik wilden schreeuwen papa je bent er was hij verdwenen.Ik merk heel vaak als ik het moeilijk heb dan komt mijn vader in mijn dromen.met zijn overlijden had ik heel veel moeite en rouwproces.tot op een dag mijn overleden schoonzus de vrouw van mijn neef in mijn droom verscheen en tegen mij zei dat ik mij geen zorgen moet maken over mijn vader het gaat heel goed met hem.ik weet dat mijn lieve vader er is in welk opzichten ook,als ik over hem droom wordt ik zo blij dat mijn dag niet meer stuk kan.Ik kon het moeilijk een plekje geven dat hij er niet meer is ,ik ging elke keer naar de plek waar zijn as uitgestrooien is ,de laatste keer heb ik flink en hardop gehuild en geschreeuw waarom hij mij verlaten heeft op de plek,nu voel ik mij wat rustiger ondanks het gemis verdriet blijft.Ik weet een ding dat ze zeggen dat onze dierbare ons altijd zullen beschermen,dat geloof ik wel.Ik praat veel met mijn vader in mijn zelf als ik de deur uit ga of thuis ben brand ook een kaars voor hem.Ik zou ook heel graag willen weten wat dromen betekenen als je over je vader droom ,een ding weet ik zoals mijn vader op deze wereld leefde dat hij in zijn paradijs van de geesten ook zo voort leeft zie hem nooit in mijn dromen dat hij verdrietig is altijd blij en ziet er goed uit.

kimberley pex
10 jaar geleden

Eén jaar na 't overlijden van mijn vader(+) zijn de contactdromen begonnen. In 1997. Héérlijk, fijn. Pap zag er goed uit. Pap, dit kan toch niet? Jawel, je bent nu aan 't dromen , dat is de enige mogelijkheid dat we contact hebben. Maar kijk me niet lang aan, want dan word je wakker, ik zit eigenlijk niet meer in dit lichaam. O.k. ik draaide me snel om. Hoe is 't pap, hoe voel je je, is alles o.k.? 1000 vragen. Kind, 't is 'n stuk rustiger daarBoven, maar we moeten wel doorwerken. In de lange pijnlijke jaren met m'n erfelijke colitis heeft pap me geholpen. * Kind, let op je eten! Er zijn gewone dingen waar je ziek van wordt. "* Kind, --hij had 'n boek op z'n schoot-- dit en dat moeten ze doen , en dan word je beter.('n Paar maanden erna is m'n darm eruitgehaald, dat was 't dus) * Ik was vaak erg ziek,en vreselijke pijn, een keer keek hij me triestig aan, vol medeleven, hij had ontzettend met me te doen "Kind, zeg 't maar, wil je met me meegaan?" "Nee pap, ik ga niet met je mee, ik blijf hier" Ook opa(+)moeders kant, heb ik vaak mogen ontmoeten. "Opa, wat fijn dat ik U zie! Ik hou van U" --mijn opa was 'n schat, heeft zonder klagen 30 jaar lang 'n stoma gehad, vol humor, fragiel en toch ijzersterk, geweldige man. Opa, hoe gaat t met U. "Goed kind, 't is fijn daarBoven, maar ik moet nu weer terug, we zien ons wel weer". Ik heb 'n hard leven gehad, mijn darmziekte is pas na 20 jaar ontdekt en erkent. Veel pijn en onmacht. Ik zag er ook te goed uit voor 'n zieke,ik denk dat dat komt door m'n alternatieve therapiën, en ALLES wat ik zelf deed om gezond te worden, dan neemt je zowiezo niemand serieus. Dr . Bibi Hansson heeft me verlost van m'n zieke dikke darm. Deze geweldige arts zag wat alle andere artsen niet zagen, ze had 't meteen in de gaten. M'n dromen , en de steun m'n vader(+) zijn moeder(+) en m'n moeders pa(+) hebben me erdoorheen gesleept. Ook mijn lieve katten waren 'n grote steun, veel onvoorwaardelijke liefde mogen krijgen. Helaas is een van de twee ,Tommie, 2 weken geleden gestorven . Vannacht de eerste droom over m'n lieve Zwartkop gehad. Dromen over overledenen , ik bedoel dus de echte contacten met dierbaren s'nachts , is 'n droom, zijn voor mij altijd 'n enorme steun en meerwaarde en troost geweest. Ze zijn helemaal niet weg . Ik vroeg 'ns aan pap(+) hoe 't nou werkt , leven en dood, wat is 't nou allemaal "Die werelden lopen gewoon in elkaar over" zei hij. Ik heb als kind vaak getwijfeld of ik nou totaal gestoord was , ik ben nu 53, en weet door alle jaren heen, alle dromen, alle antwoorden die ik kreeg, dat ik gewoon contact heb met m'n dierbaren. Over toekomstdromen , voorspellingen, en onopgeloste misdaden wil ik 't nu even niet hebben, wan t dan wordt dit stuk veel te lang. En 't is ook 'n ander onderwerp.

kimberley pex
9 jaar geleden

Prachtig Cleopatra. Dat is contact. Ik droom al 18 jaar over mijn vader , nee 17 , de fijne ontmoetingen waarin we samen praten zijn een jaar na zijn overlijden begonnen. Ik begin altijd met'; Oh , wat fijn dat je er bent ! Ik hou van je. Hoe is t met je. Ook bij opa's oma's en mn katten. Prachtig.

kimberley pex
9 jaar geleden

Rosita, prachtig, dit is 'n band met jouw overleden vader, die er eigenlijk nog gewoon is, Ze(+) zijn niet weg. Jouw vader is bij je, en toont zich aan jou in jouw dromen, dat is voor overledenen 't gemakkelijkste denk ik. Koester dit, t is een Godsgeschenk . t Is echt, laat je niks aanpraten door mensen, het is gewoon echt. Ze zien er altijd goed uit, want Hierboven zijn geen ziektes. Geniet ervan, hij is er voor je.

kimberley pex
9 jaar geleden

Bas, hij is niet boos op jou, maar op de situatie. Hoe t gelopen is, langzaamaan zal hij je toelaten. t Moet onvoorstelbaar heftig voor jou geweest zijn, ik vermoed dat hij je daar zelfs mee gaat helpen , uitleg gaat geven waarom hij t niet meer aankon. Mensen die er zelf 'n punt achter hebben gezet beseffen dat na hun overlijden. Zeker weten gaat hij je helpen, zoiets gaat allemaal vanzelf. Sterkte, kim.

kimberley pex
9 jaar geleden

Aan Ik weethet niet. Vraag niet wanneer hij weggaat, maar zeg gewoon ; ik hou van je, ik is fijn dat ik je weer zie. Geniet van dit byzondere contact. Het is speciaal. gr,kim.

kimberley pex
9 jaar geleden

Gerrie , hoe voel je je bij die dromen ? Waar gaan die dromen over dat je je zo triest voelt ? Of ben je triest dat ze dan weer weg zijn smorgens ? Als de dromen fijn zijn, wat ze meestal ook zijn, is t 'n meerwaarde in jouw leven. In dromen kun je gewoon contact hebben met dierbaren. Jouw kleinzoontje ; sommige overledenen laten zich niet of niet vaak zien .

kimberley pex
9 jaar geleden

Esmee , niet kwaad zijn , en niet verdrietig. Je droomt over hem en dat is al heel byzonder. Je bent verdrietig omdat hij "dood" is , hij is niet dood, hij is naar Boven, het Thuisfront waar we allemaal weer naar teruggaan. Je hebt contact met hem . Dood bestaat niet. Overleden is letterlijk ; over het lijden heen, het lijden op aarde. Thuis is het fijn, het is 'n andere plek. Daarom noemen ze de aarde de leerplaneet. We moeten hier alleen maar leren,en dan gaan we weer naar ons rustige veilige warme Thuisfront, totdat we weer iets bij moeten leren......enz. Als we uitgeleerd zijn mogen we Boven blijven. En zelfs dan kiest 'n ziel er soms nog voor om terug te komen, om anderen iets te leren.

Anneleen
8 jaar geleden

Het is inmiddels 6 maanden geleden dat mijn vader zelfmoord gepleegd heeft. De tweede dag na zijn overlijden zat ik op m'n eentje in de woonkamer en is hij letterlijk voor mijn neus komen zitten. Hij heeft met me gesproken, kan me niet zo goed herinneren wat hij me juist vertelde, maar hij was vrolijk omdat hij van zijn lijden verlost was. Hij was reeds 6 jaar erg depressief en ik heb als zijn enige dochter altijd een heel goede band gehad met hem. Hij komt elke week zeker 2-3 keer voor in mijn dromen, telkens in goede staat, maar hij zegt nooit een woord tegen me. Ik praat steeds tegen hem in mijn dromen maar nooit krijg ik een antwoord. Hij staat er gewoon. Ooit heb ik hem gevraagd hoe hij mij heeft durven verlaten en hij heeft gewoon zijn schouders opgetrokken waarna hij is opgestaan en weggegaan. Ik ben tot op de dag van vandaag nog steeds heel boos op hem en ik wil dat hij antwoordt op mijn vragen, maar dat doe hij nooit. Waarom is dit? Kan iemand mij helpen alstublieft?





Deze discussie is gesloten.