Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

tanden die uitvallen : betekenis

Lindaaa
12 jaar geleden

Ik vind het wel toevallig.
Gister is onze lieve kat ingeslapen.
En mijn middelste dochter heeft zo intens gehuild...ik zei ga maat lekker dromen ver"kleintje"vannacht.
Ze werd wakker vanochtend,ze zegt ik heb niet over kleintje gedroomd maar wel over mijn zus dat al der tanden der uit waren.
als jullie zeggen dat het te maken heeft met sterfte en geboorte dan klopt dit dus wel...ze is een heel spiritueel kind.

Enita
12 jaar geleden

Ik heb gedroomd over tanden uitvallen. Dit keer heb alle mijn witte tanden uitvallen. Het is inderdaad iets te maken met emoties. Ik heb gisteren een zware en heel rare ruzie gehad met een turkse vrouw en Marokaans man tegelijk: Ik heb nog nooit zo raar ruzie gehad: Daarna droomde ik over deze uitvallende tanden; Het is echt iets te maken met deze emoties;

Boetros
12 jaar geleden

Grappig, ik droomde vannacht idd dat mijn gebit zo afbrokkelde en ik hem in 1000 stukjes uitspugde! Akelig de dag ervoor kreeg ik te horen dat onze werkster plotseling overleden was. Ze heeft 30 jaar voor ons gewerkt, ze was als familie!

gose
12 jaar geleden

Als je droomt dat er tanden uitvallen heeft dit te maken met het overgaan op een hoger bewustzijn.
Wat hebben die tanden ermee te maken wel als je geboren [herboren wordt] dan ben je tandloos en
op het moment dat je keuzes moet maken in het leven of dat niet doet omdat je bijvoorbeeld ergens
bang voor bent zul je hier steeds vaker van blijven dromen.

Het uitvallen van je tanden is dus eigenlijk iets mooi's want je hebt dan de kans om je leven op een hoger
plan te zetten.
Soms ben je je niet bewust van je eigen kunnen of laat je je te vaak door anderen onderuit halen er zijn zoveel mogelijkheden
maar waar het altijd op uit draait is dat je de kans moet grijpen om te groeien en sterker uit welke situatie dan ook te komen.

Soms betekent het een zwangerschap en zelfs de dood van een dierbare maar dan nog zul je de betekenis kunnen halen uit de hele
droom. Je moet letterlijk alles in je droom analyseren.

Als je tand er heel uitvalt moet je een nieuwe start maken als hij afbrokelt zul je jezelf moeten helen of de situatie waar je inzit.




dit klopt, graag wil ik meer over weten.
gr jose

Xander
12 jaar geleden

Met alle respect. Als steeds een familie lid dood zo gaan als ik mijn droom dat mijn tanden uitvallen dan hou ik geen familie meer over. Ben hartstikke blij dat het niet uitkomt. Meestal krijg ik die droom als ik de avond ervoor mijn tanden niet heb gepoetst en dan stiekem toch ergens druk over maak om gaatjes en dergelijke te krijgen.

Vladimir
12 jaar geleden

vannacht gedroomd denk dat het te maken heeft met het terugtrekkende tandvlees en de droogte die je op je tanden voelt voelt als je met je mond open slaapt

britt_1995
12 jaar geleden

ik had deze droom ook,

de broer van mijn oma en mijn tante van 48 stierven die maand beiden aan kanker.

JanArnold
12 jaar geleden

Als je droomd dat je tanden uitvallen zijn er op dat moment geldzorgen, ze hoeven niet groot te zijn maar let maar eens op als deze droom je overvald dan zit je mooi met een rekening opgescheept.
droom ze.

asdasdas
12 jaar geleden

<b>lol</b>

Tim.
12 jaar geleden

Ik vind dit totale onzin!
Je kan het vergelijken met vrijdag de 13e ofzoiets.
Mensen wees niet bang voor die reacties! Is allemaal fake, ze maken je bang, heb ik ook ooit is gezien met een tekenbeet, ze zeiden je krijgt ziekte van lyme,nou heb niks gekregen dusja -,-

B.v.D.
12 jaar geleden

Vaak heb ik dromen over mijn tanden die uit vallen. Het gaat hierbij niet om al mijn tanden. En het nog ergere is dat mijn kaken hierdoor vast komen te zitten aan elkaar omdat ik in de klit raak met mijn uitgevallen en nog wel zittende tanden.
Maar dan moet ik ook wel zeggen dat tanden voor mij echt een soort obsessie zijn. Bij mensen met slechte tanden is dat hetgene waar mijn blik altijd naar valt. En zelf heb ik ook flinke problemen met mijn tanden.
Altijd als ik bij de tandarts komt heb ik wel een gaatje. Ik heb altijd pijn in mijn kiezen. Gelukkig zien ze er wel goed uit. Maar op de een of andere manier zijn ze echt heel belangrijk voor mij. Dat is een rede waarom ik er over droomt. Misschien is het ook wel een droom (nachtmerrie) die je ervaart vlak voor je naar de tandarts moet. Het ergste is namelijk bij mij dat verdovingen heel erg slecht werken. Dat is het grootste probleem.
Zo had ik dus echt een wortelkanaal behandeling waarbij ik het echt uit schreeuwde van de pijn. Deze behandeling duurde drie uur en ging om drie zenuwen in de kies. Vandaar ook de angst voor mijn tanden. In het echte leven ben ik er dus ook dagelijks bewust mee bezig.

Lenn
12 jaar geleden

Ik heb de laatste tijd ontzettend vaak dat ik droom over loszittende/uitvallende tanden. Vraag me toch af wat het betekend. Mijn oma is in december geconstateerd met kanker, tussen mij en mn vriend gaat het ook niet super, en financieel gaat het ook niet zoals ik zou willen. Dat zijn een beetje de dingen die ik teruglees in de verhalen. Maar vraag me toch af of dat de redenen zijn dat ik die vervelende dromen heb. Ik realiseerde me zelfs vannacht in mijn droom dat ik droomde dat mijn tanden eruit vielen. Ik zei tegen mn moeder; mam, dit is toch ook droom? en mijn moeder vertelde me dat ik daar zelf achter moest komen (beetje vreemd, ik weet het). Ik vind het erg vervelend, en hoop dat ik snel verlost ben van die vervelende dromen, droom het minstens 1x per week tegenwoordig...

axelle
12 jaar geleden

ja bij mij ook ik droomde dat mijn tanden uitvielen,
en een paar weken later gaatmijn hond dood.

Dreamy D
12 jaar geleden

Ik hoor van vele mensen dat als ze dromen dat hun tanden uitvallen dat er dan iemand sterft. Ik heb het juist andersom! Bij mij word er dan iemand geboren. Volgens mij staan tanden gewoon voor verandering en niet persé voor dat iemand sterft..

Katja
12 jaar geleden

Klopt, en ook over het verlies van een dierbare. Op Nederlandse sites over betekenis van dromen vind ik nooit heel nuttige informatie, maar op velen andere buitenlandse sites staan er inderdaad over het verlies van dierbaren, van je imago etc.
Ik had het pas geleden gedroomd, geen pretje en ik maakte me meteen zorgen. Gelukkig bleek het te gaan over mijzelf en niet over een dierbare (:

CarmenWasbeer
11 jaar geleden

Ik droom er echt heel vaak over bijna elke maand wel, ik wil echt weten waar het over gaat : (

moortje
11 jaar geleden

Hallo allemaal

ik heb gedroomd dat mijn tand eruit brokkeld.en het is de voorste tand waarop ik goud heb laten zetten in Suriname.een goudentand dus.wie kan mij uitleggen wat dit betekend?groetjes

11 jaar geleden

Ik heb wel eens gedroomd dat mijn tanden uitvielen en ook een keer dat mijn tanden uitvielen en ook wat tanden werden gruis en ik weet niet of ik het door slikte gedeelte en wat uitspuugde, maar het was wel een rot droom, maar dat is wel een tijdje geleden.

Jessyca
11 jaar geleden

ik heb dat ook, dat wanneer ik droom dat me tanden eruit vallen dat er binnen korte tijd iemand die ik ken sterft ;) en ik heb het altijd nog goed gehad

lindsey
11 jaar geleden

Ja droomde zo vaak dat mn tanden er uit vallen,vannacht nog mn hele ondergebit en vond al mn tanden weer terug,is meestal een sterf geval in onze cultuur,als je kiezen verliest dan is het een ouder iemand zeggen ze.gr Lindsey

CHENG
11 jaar geleden

Het betekent inderdaad dat er iemand sterft, wanneer er bloed bij komt, is het een familielid en als er geen bloed is, dan is iemand dat je kent. Ik heb dat ook al verschillende keren gedroomd en telkens kwam het uit. Het kan ook beteken van tegenslagen of slecht nieuws, maar als je droomt dat je tanden groeien of dat je witte tanden hebt, dan heb je geluk.

saf
11 jaar geleden

Hoi,
ik droom heel vaak dat ik mijn tanden verlies, maar vooral dat ze los zitten, en het pijnlijke gevoel dat daarbij hoort. Daarna trek ik ze eruit of zuig ik ze eruit, zodat ik ze uitspuug. Vannacht droomde ik het weer, waarbij 2 van mijn grote kiezen, 1 boven en 1 onder los raakten en ik ze eruit haalde en er naar ging kijken. (met wortel en al) Ik was daarna op weg naar de tandarts, zodat hij me kon helpen, maar hij was een vieze oude man met bijbedoelingen.

Ook droom ik vaak dat ik mn hele mond vol met tanden heb (losse) of stukjes tand. Daarna spuug ik ze uit in mijn hand en wil ik ermee nar de tandarts gaan. Het gevoel is zo echt, dat ik dan wakkerword en voel of mn tanden er nog wel in zitten. Ik schrik dan zo erg! Gelukkig is het dan niet zo. ELke keer als ik het dan opzoek op internet wat het betekent, vind ik heel veel verschillende uitleggen. Ik droomde het een tijdje zo'n 3 keer per week. Nu gelukkig maar 2 keer per maand ofzo.
Er staat ook nergens iets over dat je tanden los zitten en je ze zelf eruit haalt en dan grote gaten in je mond voelt. Iemand hier meer ervaring mee?

11 jaar geleden

Mijn vader is al ruim twintig jaar overleden. Vannacht droomde ik dat hij op zijn sterfbed lag. Om het hem comfortabeler te maken haal ik het kunstgebit uit zijn mond: boven-en-ondergebit. Het is klef in mijn handen dus ik ga het schoonspoelen. Maar het valt uit elkaar onder de kraan en ik zie dat het heel slecht gemaakt is :het wordt samengehouden met stukjes gipsverband. Ik denk: ik koop wel een ander voor hem.

Ik voel weinig bij de hele droom, alleen een beetje geschrokken en wat schuldgevoel toen alles uit elkaar viel.

De droom bleef me bij en na enkele uren schoot het me te binnen dat het immers de man -mijn vader- was die aan de tanden hun functie en hun kracht gaf, en dat ze zonder hem waardeloos en nutteloos waren geworden.

annedouce
11 jaar geleden

Dank je wel Angelique voor je aangebrachte verklaring, ik heb er ontzettend veel aan op dit moment!
Groetje,
Anne

11 jaar geleden

Hoi,

Bij ons betekent tanden uitvallen ook dat er een sterfgeval kan komen, zowel in de familie of kennissen, vrienden kring.

Groetjes Klavertje4





Deze discussie is gesloten.