Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Wat betekent het?

Su
15 jaar geleden

Ik droom vaker dat ik wil weg rennen, maar dat dit gewoon niet lukt. Alles is zwaar en het lijkt alsof iets me tegen houdt. Ook ervaar ik dit met schreeuwen ik wil schreeuwen om hulp maar er komt geen geluid uit me! Wat betekent dit?!

15 jaar geleden

Hoi Su.


Het is voor de uitleg van belang waarom we in de droom rennen. Rennen we omdat we haast hebben, omdat we ergens voor vluchten, omdat we iemand achterna zitten of gewoon omdat we dat leuk vinden. Wegrennen in de droom voor iets of iemand is eigenlijk wegrennen voor zichzelf en conflictsituaties.

Gillen we zelf naar iemand in de droom dan willen we in het waakbestaan mogelijk zelf contact met iemand. Dit kan ook een geliefd iemand zijn die is overleden. Soms gillen we in de droom naar iemand als waarschuwing dat hij uit moet kijken. Ook in dat geval zullen we in het waakbestaan geconfronteerd worden met nare gebeurtenissen.
Als jij (of iemand anders) schreeuwt in je droom duidt dit op onderdrukte woede die hoognodig geuit moet worden. Wanneer je schreeuwt terwijl niemand dit lijkt te horen, suggereert de droom dat je niet gehoord wordt. Je zou het gevoel kunnen hebben dat jouw stem er niet toe doet.

Of.

Als jij (of iemand anders) schreeuwt in je droom duidt dit op onderdrukte woede die hoognodig geuit moet worden. Wanneer je schreeuwt terwijl niemand dit lijkt te horen, suggereert de droom dat je niet gehoord wordt. Je zou het gevoel kunnen hebben dat jouw stem er niet toe doet.

Ik denk dat jj zelf een probleem hebt waar je aan werkren moet, kijk maar.

Groeten H@ns.

Suzanmi
15 jaar geleden

Beste H@ns,

Dankjewel voor het advies en uitleg:)
Het schreeuwen in de droom is meestal in een situatie dat "iemand" mij iets aan wilt doen en dat ik dan wil schreeuwen maar er geen geluid uit komt.
En het wegrennen is meestal in de soortgelijke situatie.
Maar 9 van de 10 x bij deze dromen is het zo dat het een paard is dat mij aanvalt en geen mens!?

Groetjes Suzan

Harm
15 jaar geleden

ik had laatst een droom, dat ik bij een soort optreden stond. En dat ik achterom keek en toen de zee zag! Het leek op een eiland in Indonesië. Daarna kwam er een waterscooter aan en die riep TSUNAMI, en ik moest twee keer goed kijken en ik zag in de verte gigantische golven aankomen. Toen ze eenmaal dichterbij waren, leken de golven niet zo erg, ik heb ze in mijn droom gefilmd met mijn telefoon! Toen de golven aan land kwamen leek het gewoon als of er een beetje water over de grond stroomde zonder ernstige gevolgen... Wat betekent dit!

15 jaar geleden

Hoi Susan...


Nog even wat over het paard.

Paarden hebben altijd een grote betekenis indien ze in de droom verschijnen. Het symboliseert zonder meer onze elementaire levenskracht. In het waakbestaan is het paard niet alleen een rijdier maar geeft het ons ook voedsel in de vorm van paardenmelk en vlees. De merrie is een moedersymbool is. Zij verwarmd en beschermd ons en brengt ons waar we moeten wezen. Hengsten zijn vooral het symbool van mannelijk krachten en potentie. Het paard is bovendien onze trouwe metgezel op ons levenspad. De relatie tussen mens en paard is in sommige landen sterker dan tussen mens en welk ander dier dan ook. Toch kan het paard ook een negatieve betekenis hebben. Die kreeg het vooral in de christelijke middeleeuwen toen het zwarte paard tot rijdier van de duivel werd. Later werden zwarte paarden vooral gebruikt bij lijkstoeten. Het paard heeft ook een heel goed zesde zintuig dat hem tijdig waarschuwt voor naderend onheil.

Het lijkt mij toch dat je ergens aan herinnerd wordt en niet wil weten wat dat is, je kan nu ook lezen waar een paard voor staat.

15 jaar geleden

Hoi Harm.

Het water dat we in de droom zien of gebruiken kan symbool staan voor reiniging, nieuw leven maar ook de dood. Verder kan water een geheim herbergen of slechts een manier zijn om ons in het leven voor te bewegen. Voor de uitleg is het dus uiterst belangrijk om wat voor soort water het gaat.

De zee staat symbool voor het op en neer gaan van het leven, het ondoorgrondelijke, het onbekende en het onbewuste. Omdat alle zeeën ter wereld met elkaar verbonden zijn zag C.G. Jung de zee als symbool van het collectief onbewuste. Komt er een zee in het droomlandschap voor dat vestigt de droom de aandacht op het onbewuste van de dromer. Volgens Jung gaat het hierbij om raakvlakken tussen het collectief onbewuste en het persoonlijke onbewuste. Het leven vond zijn oorsprong in de zee, vandaar dat de zee ook voor nieuw leven en een nieuw begin staat.

Het leek erger dan het er uitzag wat die golven betreft, maar je moet even goed uitkijken.

Groeten H@ns.

Harm
15 jaar geleden

Dank je wel voor je snelle reactie! Ik heb al een vermoede waar 'een nieuw begin' om gaat! Ik ga er eerst wat zekerheid over inwinnen!

ellen
15 jaar geleden

Ik heb gedroomt dat ik hoog op een reuzerad was geklommen. Wat kan dit zijn ??? En als ik dan s'ochtends wakker word gaat mij hart te keer. Alsof ik heel hard heb moeten rennen. Weet iemand wat die kan zijn. De laatste tijd droom ik altijd heel eng.

15 jaar geleden

Ho ellen.

Soms moeten woorden gesplits worden om aan de weet te komen wat de bedoeling is

De reus die in onze dromen voorkomt is soms het symbool van de dominante vader die ons onder de duim wil houden. Wie in de droom niet tegen een reus is opgewassen is in het waakbestaan niet tegen de wijsheid, de geestelijke en lichamelijke kracht van iemand opgewassen. De reus waarschuwt ons verder voor ons driftleven dat enorme proporties dreigt aan te nemen.


(reuzen)rat(ten) die in de droom verschijnen werken vaak op onze zenuwen. De rat wijst dan ook altijd op ongunstige en gevaarlijke situaties.

Het is alsof je ergens voor weg rent schrijf je.

Het is voor de uitleg van belang waarom we in de droom rennen. Rennen we omdat we haast hebben, omdat we ergens voor vluchten, omdat we iemand achterna zitten of gewoon omdat we dat leuk vinden.

Het is misschien een rare uitleg, maar ik denk dat je er wel wat mee kan , omdat als je wakker wordt je hart te keer gaat.

Groeten H@ns.

Ellen
15 jaar geleden

Bedankt voor je reactie hans.

Ik weet niet of ik voor iets weg ren.
Ik word eigelijk altijd wakker met een extreem bonkend hart. (meestal als ik heb gedroomt)
Ook droom ik vaak over auto ongelukken en meestal zit ik dan in de auto. Wat kan dat beteken dan.

Af en toe vind ik het gewoon eng om te gaan slapen

15 jaar geleden

Hoi Ellen.

Raken we in de droom de macht over het stuur kwijt, dan raken we in het waakbestaan de controle over ons eigen leven kwijt. Panne in de droom wijst op innerlijke remmingen die verholpen moeten worden willen wij onbezorgd verder kunnen.

Het vervoer staat symbool voor de manier waarop wij ons levenspad bewandelen. De auto staat symbool voor ons eigen ik dat we onder controle moeten houden willen we geen brokken maken.

Ik denk Ellen dat je proberen moet om in je zelf te kijken, van wat er aan hapert en waar je aan werken moet als je dat wil.

Groeten H@ns,

Harm
15 jaar geleden

Pas geleden heb ik WEER gedroomd over de oceaan! Maar dit keer was het op een gigantisch booreiland (of iets wat er op leek in ieder geval). En er was een hele lange metalen trap die van het dek naar de zeespiegel ging, en om de een of andere reden, moest ik naar beneden. Eenmaal bij het water aangekomen, was het de bedoeling dat ik het water in ging, want er waren nog meer mensen mee gegaan! Maar toen ik in dat water keek, zwommen er haaien, en durfde ik er niet in te gaan! Waar staat dit voor? Een nieuw begin waar je niet aan moet beginnen?

Alvast bedankt!

Groetjes Harm

15 jaar geleden

Hallo Harm,

De oceaan, al dat water, symboliseert je onderbewuste. Daar zitten kanten van jou verborgen die je niet zo goed kent. Je bent duidelijk bang voor wat je tegen kunt komen in dat water. Maar het is duidelijk dat je droom je zegt dat je af moet dalen in je onderbewuste. Het lijkt iets te maken te hebben met mannelijkheid - vanwege dat booreiland en de trap die van metaal is (een element dat wijst naar kracht en mannelijke energie).

Momo
15 jaar geleden

Hoi,

Ik had laatst een droom waar ik met mijn vriendinnen, met wie ik een soort groepje heb, over een zebrapad liep. En 2 volwassenen achter ons, die we alle 4 liefhebben. Toen kwam er een auto aan, en de bestuurder zag ons maar wou niet stoppen (al heb ik het gevoel dat ik die bestuurder van ergens ken..) en die 2 volwassenen duwden ons vooruit, en ik zag ze gewoon dood gereden worden, met bloed enzo. en toen zag ik ons alle 4 huilen aan de zijkant.

betekent dit iets?

Susanne
15 jaar geleden

hejjzz,

Ik Droom vaak over de zee oceaanen en grote zeeschepen.
mijn dromen zijn vrijwel altijd nachtmerries waarin ik wordt doodgeschoten vermoordt ofdat er oorlog is.
Ik heb eens een droom gehad dat ik op een feest was maar dat feest was in de zee. De zee was half overdekt maargoed.
er waren zo'n twintig meter van de kant ijzeren palen in het water, een meter dik en er zat een meter tussen.
Ze waren verbonden met ijzeren kettingen.
Mijn hele famillie was er Op dit feest.
Plots kwam er zon zeeschip voorbij maar daar hing een touw aan sommige mensen pakten zon touw kwamen in de schroef en gingen dood.
maar blijkbaar kon het niemand iets schelen want ze gingen gewoon door met feesten.
Op een gegeven moment gingen ze aan de palen hangen en trokken die naar beneden maarjah als je er een naar meneden trekt komt de rest ook mee.
Helaas niemand intereseerde het iets,
maar er had een oude man onder gezeten die bijna dood was.
je zag er niks van verder van zijn verwondingen.
Terwijl de rest verder feeste liep ik met die man de stad in. Hij was aan het hallucineren een soort van.
Hij vertelde over alle mooie kleuren die hij zag en hoe mooi de wereld eigenlijk wel niet was en zoveel rust dat er was en toen viel hij neer en was overleden.
Ik zat daar alleen in een verlaten stad met een onbekende overleden man.

waar slaat dit op?

Zima
15 jaar geleden

Hallo

Ik droomde een lange tijd over een dierbaar persoon die ik kende maar niet kon herkenen qua gezicht, mijn hart vertelde me dat ik hem wel ken.
Zijn hele gezicht was opgezwollen en zijn spieren hangde los aan zijn gezicht... ook reageerde hij helemaal niet en maakte rare geleuidjes.
Ik probeerde met man en macht hem te overtuigen wie ik ben en of hij me kende... maar niet hielp, hij keek me alleen maar 1 keer aan en negeerde me weer.
Dit droomde ik wel 10 dagen achterelkaar...

Een tijdje geleden kreeg ik een telefoontje van een ziekenhuis dat mijn opa in de ziekenhuis is opgenomen en dat hij een herseninfarct kreeg.
Toen ik hem ging bezoeken kwam het me alles heel bekend voor... enja opa's gezicht was precies zoals in de droom en toen ik zijn naam riep en naar hem keek, keek hij me 1 sec aan en negeerde me volledig... alsof ik hem iets aan heb gedaan...

Ik heb wel vaker van zulke dromen maar kom ik daar altijd te laat achter =( dromen zijn echt heel bijzonder en indrukwekkend!

Maar mijn moeder droomt ook al een lange tijd over een bepaald droom die zich telkens herhaalt.

Zo gaat de droom...

Ik droom dat ik ergens naartoe ben gegaan en dat ik daar ga wonen, ik heb een echt blij en tevreden gevoel bij en ik zie hoge bergen en achter de bergen zie de zee.
En ik loop naar het strand en zie daar veel bekende gezichten (vrienden en familie)

Het is net alsof je een miljoen euro wint en naar bijvoorbeeld Monaco verhuist. Zo'n heerlijk gevoel en dan die vrienden en familie... die geven zo'n gevoel dat ik eindelijk echt thuis ben...

Weet u mischien wat dit droom kan betekenen?
Liefs,
Simone

lammert
13 jaar geleden

mijn vraag is dat ik heel vaak droom en dat ik dan iemand bij me komt en me verteld dat er iemand gaat sterven en de familie alleen ik zie zijn gezicht niet wie het is
maar hoor wel zijn stem en ik hoor ook wie er gaat sterven maar ik weet niet wat het betekend heb die droom bijna elke dag
moet ik me zorgen er over maken ik weet niet wat het inhoud die droom is het een tekken dat ik die persoon moet waarschuwen ik heb geen idee
wat ik er meee aan moet ik zelf denk soms dat het me vader is maar kan zijn gezicht niet zien hoop op een antwoord

max
13 jaar geleden

hallo,

Ik had net een droom dat ik een winkel binnen ging om spullen voor mn hobby te kopen, maar alles wat ze hadden zocht ik niet of had ik al.
Volgens de verkoper zou hier geen verandering in komen, nooit meer. Toen ik buiten kwam waar mijn beste vriend stond te wachten met twee meisjes, die hij helemaal niet goed kent en waarvan ik er een heel leuk vind, bleek dat ze al weggelopen waren. Ik zag ze lopen, riep dat ze moesten wachten,maar ze liepen gewoon door en mn vriend sloeg een arm om het meisje dat ik leuk vind. Ik probeerde ze achterna te rennen, bij ze te komen, maar het lukte niet. Ik gaf het op, vroeg hem meermaals om de autosleutels van nota bene mijn vader en om deze niet te gooien. Het leek alsof hij me niet hoorde en hij gooide de sleutels gewoon. Ik zag ze omdraaien en toen ik de van de grond stuiterende sleutels pakte werd ik verschrikt wakker.

Mijn vraag is wat kan dit allemaal betekenen? Ben ik gewoon Bang dat ze voor iemand anders zal vallen ofzo?

LS
13 jaar geleden

heey, ik heb laatste paar weken alleen maar dromen over tsunami's en dan word ik letterlijk gillend wakker en dat ik buiten adem ben..
heb er geen meegemaakt ofzo, ken het alleen van die keer in Thailand..
weet wel dat ik er doodsbang voor ben om het een keer mee te kunnen maken op vakantie..
kan er niet goed doos slapen, want ik pak m'n nachtrust niet en ik durf er soms niet eens van te slapen omdat k laatste 2 week bijna elke keer erover droom..
hoop dat je misschien zou kunnen weten wat dit is? want ik word er beetje gek van!!

groetjess

detjana
12 jaar geleden

wat betekent komt voor zag

Willenweten
11 jaar geleden

De volgende dromen heb ik de afgelopen week, ik weet zeker dat ze me iets willen vertellen maar ik kan het niet plaatsen
Maandag:
Ik liep met een vriendin een winkel in binnen, ikliep hoogachtend naar binnen met opgeheven hoofd ik voelde me sterk en groot, die vriendin ging met een man achter de balie praten, ik ging kijken naar een flesje wat mij beschermd en dat kocht ik. Die vriendin ging praten met die man, ik rekende af en liepen weer weg.
Dinsdag heb ik gedroomd:
Ik heb een vraag over een droom van mij wellicht dat u mij kan uitleggen wat het zou kunnen betekenen:
Er was een feest voor mij er waren heel veel mensen het was erg gezellig er kwamen steeds meer mensen bij we wilden een foto maken en de groep was zo groot, we gingen eten aan de tafel aan een soort houten zeer mooie tafel het was ook zonnige dag, ineens kwam er een soort nacht met heel veel sterren over ons het was donker maar zo mooi we wilden allemaal foto's nemen. Daarna ging ik douchen in een van de mooiste douches hout. Daarna was ik op een boot een luxe witte met mooi helder water onder mij, ik zag iemand vissen ging daarheen maar daarna ging ik terug naar de boot, toen ik terug ging naar de boot had iemand een vis/dolfijn gevangen deze was naar aan de hengel, waar ik op stapte toen ik de de boot weer opging.
We gingen varen, daarna was ik ineens in een kano alleen met al me cadeautjes die ik had uitgepakt en ik vaarde door een helder water kanaal met links en recht land waar mensen liepen.Ik voelde dat ik moest oppassen dat iemand wat van me wilde stelen uit me kano, ik probeerde de tas met cadeautjes te beschermen, maar er kwam een donkere man die praatte tegen mij dat ik hij nam de tas met cadeautjes en ik baalde eenmaal uit het kanaal ging ik bij de mon van het kanaal staan er gilde ik door het kanaal heen er kwam een vrouw en die vrouw wat er was, ik zei welke kant moet ik op ze zei links dan ben je er.
Daarna was ik in een huis, ik was kleding aan het opvouwen, ik keek uit het raam en zag een blonde jongen met een bloedlip, hij zei wat maar me gevoel zei dat ik hem niet moest vertrouwen, en kwam een schudding een soort aardschok ik het huis.
De deur ging open en er kwam een jongen met donkere haren en groene ogen die mij waarschuwde en zei dat ik die blonde jongen niet moest geloven.
En vannacht woensdag:
Het was donker ik liep naar de tramhalt toe het er was een donkere man die mij iets wilde aandoen, ik wilde me zakmes uit me zak pakken maar dat was niet voldoende, ik dacht waarom heb ik niet iets bij me om me te verweren.
Dit waren me dromen van de week, ik heb echt het gevoel dat er iets gaat komen maar wat.

Senna
8 jaar geleden

Ik heb laatst gedroomd dat ik voor mijn huis het ´s avonds in elkaar geslagen werd.... Ik kon niet bewegen en schreeuwen. Toen mijn moeder het zag was ze helemaal in paniek en haalde ze mijn vader erbij. Toen mijn vader kwam, had hij hun weer in elkaar geslagen. Ik vraag me echt af wat dit betekend....
Groetjess

charissa
7 jaar geleden

Hallo,

Ik heb een heel rare droom gehad die ik toch al 3x gezien heb in het begin ben ik met mijn vriend bij iemand thuis en ik kom de trap af en zie allemaal rare diere 2 leeuwen die aan elkaar hangen zonder achterpoten en een vis met vleugels zonder vinnen een kat in het water met vinnen en zonder poten dan krijg ik ruzie met mijn vriend en loop ik weg naar de voordeur waar ik iemand aan de straat zie kijken en lopen om mij te pakken ik wil terug naar binnen lopen maar de vloer is precies ingevet met boter ofzo waardoor ik niet naar binnen kan dan probeer ik te roepen naar mijn vriend maar er komt geen geluid uit mijn stem dan neme ze mij mee en staan op het punt om mij te vermoorde ik zie mijn vriend aanlopen naar mij om mij te helpen maar dan net voor ze mij vermoorden schiet ik wakker :( ik hoop dat je mij kan helpen want ik vind dit raar en niet leuk om te dromen

7 jaar geleden
Beheerder

Vreemde elementen.
Leeuwen die niet kunnen lopen.
De leeuwen kunnen angsten betekenen.
De trap is een doorgangssituatie of beproeving.
De vliegende vissen kunnen niet zwemmen.
Een kat die een hekel heeft aan water kan niet zwemmen.
Odd couple?

Dan ren je naar buiten en ook daar dreigt gevaar.
Maar je kunt niet terug in je "relatie" de vloer is ingevet of ook jij kunt niet op je benen staan.
De leeuwen zouden eigenschappen kunnen zijn waarmee jij je kunt verweren.
Maar ene Blauwbaard heeft je die krachten ontnomen op een Procrustus bed.

Vliegende vissen zijn hun element te boven gekomen (water/ onbewuste/ geest)
De kat staat voor intuïtie zien in het donker, het occulte, geheime, vrouwelijke, enz.

Denk toch dat er iets in de relatie niet klopt en jij jezelf niet kunt zijn.
Verder lijk je je overal bedreigd te voelen.

Kuku
7 jaar geleden

Hi, ik heb regelmatig dromen waarin ik schreeuw en verlang om hulp. Bijvoorbeeld: god help mij alsjeblieft..
Zoals vannacht droomde ik het weer en schreeuwde ik ergens op straat. Ook heb ik wel eens dat ik het naar iemand toe schreeuwt maar diegene zeg niks terug. Ik weet echt niet wat ik met die dromen aanmoet of wat het betekent. In dezelfde droom van vannacht droomde ik ook dat ik intens verliefd was op iemand.





Deze discussie is gesloten.