Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

kiekeboe

Grietje
15 juli 2017

Ik droomde een droom/visioen. Ik zag een opening voor me verschijnen en het gebeurde alsof er langzaam een schuifdeur openging. Ik zag een lichtblauwige transparante omgeving. Het leek wel alsof het een waterige omgeving was. Toen keek er een man met stroblond verward haar nieuwsgierig door de schuifdeur naar mij. Ik zag alleen zijn hoofd en een stuk schouder,het leek erop dat hij om het hoekje keek en hij was niet angstaanjagend maar eigenlijk leek het erop dat we alletwee nogal verrast en nieuwsgierig naar elkaar keken.Het was bijna komisch te noemen. Toen verdween het visioen/ droom. Wat kan dit betekenen? Alvast bedankt.

15 juli 2017

Nieuwe mogelijkheden voor je zullen ontstaan. Je komt in een nieuwe fase van je leven en schuift van het ene bewustzijnsniveau naar het andere.
De omgeving lijkt waterig. Het is dus niet solide. Water staat voor emotie. Er zijn nog wat dingen die je moet verwerken voor de ware Jacob of een nieuwe uitdaging zich, zonder problemen, kan laten zien.
De man is een verlangen naar een maatje of weerspiegeling van mannelijke eigenschappen die zich onbewust laat tonen.

Grietje
16 juli 2017

Ik heb inderdaad een verschuiving van bewustzijn ervaren. Een verdieping van bewustzijn en ik heb een nog steeds toenemend besef van grenzeloos bewustzijn.
De waterige omgeving kan volgens mij ook de astrale wereld zijn.
Ik heb geen interesse in de een of andere ware Jacob.
Er heeft zich wel een nieuwe uitdaging gemeld maar dit komt door het toenemend besef van grenzeloos bewustzijn dat ik ervaar
Ik ervaar de wereld waarin wij nu in het grofstoffelijke leven, het hier en nu, geheel anders dan voor de bewustzijnsverruiming(en).De ontmoeting met die man leek me meer een ontmoeting met iemand uit de fijnstoffelijke, astrale, wereld. Hij keek me met glimmend blauwe pretoogjes aan en hij lachte maar was eigenlijk net zo nieuwsgierig als ik. Levensecht. Heel apart allemaal.

16 juli 2017
Beheerder

Het past aardig bij een beeld uit de alchemie, waar de initiant over de wereld kruipt en door het heelal en dan aan de grenzen komt waar hij de sluier doorbreekt en een andere sfeer ontmoet.

Water is het onbewuste, maar het astrale wordt ook als (fijn-stoffelijk) water gedacht.

Maar hij kan ook een onbekend deel van jezelf zijn (b.v. de wijze man, magiƫr, of de zwerver, maar ook de schelm/sater/trickster/irrationeel aspect/ vooral ook de nar).