Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Terugkerende droom

Kim
7 jaar geleden

Ik heb zo om de 3/4 maanden dat er een zelfde droom terugkeert. Ik ben dan met mijn familie: vader, moeder en twee oudere zussen ergens op een plek wat een beetje een zelfde omgeving heeft als een stadje waar ik jaarlijkse met mijn schoonfamilie op vakantie ga. Deze plek heeft voor mn gevoel met een wereldoorlog te maken. Elke keer in die droom zegt mn vader "Kom we gaan even bij die plek kijken", we lopen dan met zn alle en dan zegt 1 van mn zussen telkens "Nou Kim, jij wilde daar toch kijken... ga dan!" Waarop ik dan zeg "Nee, ik hoef dit niet te zien, papa wilde gaan".

Vanacht was voor het eerst dat ik het een soort van zag aankomen en waarop ik dus in mn droom deze keer zei "Dit zeggen jullie elke keer als we hier zijn! Ik hoef hier niet heen!". Nadat ik dan mn zegje heb gedaan wordt ik wakker. Het is zo raar. Vooral dat die droom telkens terugkomt, maar nu vooral omdat het een soort van bewust werd.

Iemand enig idee wat zoiets kan betekenen? Het blijft maar hangen vandaag, dus ik moet het even delen. Dank!

Ce
7 jaar geleden

Beste Kim,

Het lijkt wel alsof je word gedwongen om naar het oorlogs ding te kijken.
Maar het was volgens jou zussen je eigen keuze. De oorlog staat symbolisch ook voor ruzie en onenigheid. Onenigheid met je zussen of vader?
Of worstel je al heel lang met een keuze die je toch niet besluit te maken? Je schuift het op je vader in de droom maar toch is er iets in jezelf dat daar wilt gaan kijken. Zou je niet eens een keer moeten kijken wat daar ligt? Het is Iets wat je misschien niet wilt zien maar toch kan het een opluchting zijn om te zien wat er nou daadwerkelijk ligt.. het zijn immers delen van jouw. Misschien een eigenschap die je niet aan wilt kijken maar wel bezit.. je zussen dringen je als het waare op om nou eens te kijken wat er niet goed zit of waarom er bepaalde problemen zijn.. mischien zijn ze familie gerelateerd?

Het kan zijn dat ik er volledig naast zit hoor. Toch hoop ik dat ik je een stukje verder geholpen heb met deze droom analyse.

Heb een fijn weekend!

Groet,

Ce

7 jaar geleden
Beheerder

Oorlog wijst op onverwerkte conflicten in jezelf.
Jij houdt dan wel vakantie maar ergens in het onbewuste liggen slachtvelden en staan monumenten.
Het contrast is dus groot. Met de vakantie houdt je als het ware de schijn op van gezelligheid.
Misschien afgedwongen gezelligheid en schijnbare Pais en vree.
Of je leeft op voet van oorlog met iemand of iets.