Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

droom over zus die nu nog leeft, maar in droom dood was en terugkeerde uit de dood

Kyssa
7 jaar geleden

Ik heb heel raar gedroomd en ik vind daar nergens informatie over terug. Veel verklaringen over het dromen van de dood, sterven...dat wel. Maar niet over wat ik gedroomd heb, nl in mijn droom was mijn zus terug uit de dood. In het echt leeft ze nog. Ik vroeg haar of ze zich iets kon herinneren, maar nee dat kon ze niet. Ze vond het gelijk allemaal nogal gewoontjes dat ze terug was. De rest van de familie was heel gelukkig dat ze terug was. Ook ons mama, die reeds een aantal jaar dood is, was aanwezig in de droom. We waren allemaal samen in het huis waar we zijn opgegroeid.
Heeft iemand daar informatie over ? Wat zou dit kunnen betekenen ?
Veel dank.

7 jaar geleden

Dromen zijn verwerkingsmiddelen. Je ziet iemand dood gaan, dat is je zus. Eigenlijk ben je het zelf dat manifesteert zich als je zus in je droom.
Dromen over de dood is vaak een stukje dat weg is of afgestorven is. Herinneringen die versleten zijn of trauma’s die verwerkt zijn. De dood zorgt voor nieuwe kansen. Vermoedelijk denk je nog regelmatig aan je moeder. Deze komt als een rouwverwerking terug in je droom.

In de droom komen elementen naar voren die mij doet denken aan een tarotkaart. Namelijk de kaart Het Oordeel: De aartsengel Gabriel blaast op een trompet. Hieraan hangt een witte vlag met een rood kruis. Uit het graf op de voorgrond verrijst een man en een vrouw en tussen hen een kind. Achter hen verrijzen nog meer mensen.
De kaart symboliseert de verlossing en bevrijding van datgene wat men eerder gevangen hield. Daardoor heeft deze kaart een bijzonder gunstige betekenis en staat voor de beslissende stap naar zelfverwerkelijking.

7 jaar geleden

Misschien dat je zus door een moeilijk proces is gegaan en dat je kunt zien dat ze nu beetje bij beetje weer op haar pootjes terecht aan het komen is? Dood kan ook staan voor afsluiten van oude zaken en het aanbreken van een nieuwe tijd.

Kyssa
7 jaar geleden

Beste Esme,
Veel dank voor uw uitleg. Ik sta versteld, want inderdaad kan ik vooral de uitleg over de Tarotkaart plaatsen. Ook had ik het niet zo bekeken dat ikzelf manifesteer als mijn zus, en op die manier wordt alles nog duidelijker. Hartelijk dank.