Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Bomaanslagen op een universiteit

Luca
19 februari 2017

Hallo mensen vanmorgen/vannacht had ik een droom die me raar genoeg heel erg is bijgebleven en het zijn misschien wel bomaanslagen maar een nachtmerrie was het zeker niet. Maarja ik zal je de droom wel vertellen:

IK zat op het strand bij de universiteit waar ik op zit(niet in het echt maar in die droom) met een hele hoop andere mensen, maar plotseling wordt er een bom in de zee geworpen ik klim omhoog want het strand was heel erg stijl en kort met een peuter in mijn armen ik weet niet van wie de peuter was maar ik probeerde hem te redden. Toen viel er een tweede bom in het water wat leidde dat mensen heel paniekerig waren. Ik rende(of liep) naar iemand die voorbij fietste op een mat oranje hybride fiets. Ik kan zijn gezicht me nog heel goed herinneren wat heel raar is voor mij want ik kan nooit gezichten herinneren uit mijn dromen. Ik vroeg of ik mee mocht hij zei nee want ik heb toch geen bagagedrager. Ik rende toen een stukje mee tot we bij een rotonde waren. Hij stopte en zei je kan echt niet mee jij bent een eerstejaars en ik een laatstejaars. Maar er zijn bommen gegooid in de zee zei ik heel kalm. (Ik was de hele tijd heel kalm gebleven) Hij wist niet eens dat er bommen waren. Hij pakte mijn rapport en zei dat ik het veel beter deed dan hij in zijn eerste jaar, terwijl ik zat te staren naar de berg achter de universiteit. Dat is hoever ik de droom kan herinneren.

Bedankt alvast voor antwoorden ;).

19 februari 2017
Beheerder

Het gebrek aan emoties is opvallend.
In het echt zou je niet zo nuchter blijven als er bommen vielen.
Het water is het onbewuste en het ego dropt bommen in de zin van plotselinge verstoring van de rust door sterke activiteiten of woede.

De peuter kan het innerlijk kind zijn.