Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom met trein

Dingen
7 jaar geleden

Hallo,
Dus mijn droom begind met dwarsfluitles van mijn docente, ze verteld me dat er de komende week geen lessen zullen zijn door een of andere maan ziekte en het volgende week volle maan zou zijn. Ik denk dat ik daar boos van werd en ik rende weg. Ik ren door een wijk met allemaal geel witte huizen en als ik bij een sportveld kom stop ik met rennen. Er zijn daar leerlingen van mijn school volleybal en basketbal aan het spelen. Ik loop naar de groep die helemaal achter in het veld speelt en begin een gesprek. Even later komt er een vrouw aan en die vraagt of ik met haar mee zou willen komen. Dan zijn we in een keer in mijn school en de vrouw verteld mij dat mijn mentor zich erg zorgen over mij maakt.
Ik denk dat ik dan gebeld word ofzo want even later heb ik een gesprek met een van de vriendinnen van mijn zus. Alhoewel het door een telefoon komt lijkt het net voor gelezen uit een boek. De vriendin verteld me dat ze in een trein zit, en dat ze nu door een grot rijden die regel recht het ravijn in gaat. Ze verteld me hoe een voor een de negen wagons zich in het ravijn storten en zich los koppelen van de andere wagons. Waarneer de negende en laatste wagon waar in zij zit bijna in het ravijn stort word er nog een laatste poging gedaan om hen te redden door aan de noodrem te trekken.

Al hoewel ik niet weet hoe de droom eindigd, hij zou zowel negatief als positief kunnen eindigen, vraag ik me wel af wat de droom betekend.
Groetjes.

7 jaar geleden
Beheerder

Maanziek is wel een uitdrukking van manisch zijn. (*Verliefdheid b.v. kan soms als Maanziek voorkomen)
Aangezien het hier ook om het spel of een dwarsfluit gaat, welk een verdoken symbool kan zijn van de fallus...
Daarna basketbal "bal in het netje", zal dat wel niet ver naast zijn.
Gaat verder om een competitie tussen tegenstellingen in jezelf. Rivaliteit.
De vriendin blijkt in een trein te zitten maar haar stem is emotieloos en stort dreigt in een ravijn te storten.
Een trein is ook een symbool van energie en hier een val of verlies van bewust niveau én energie.
De energie duikt dan onder in het onbewuste, wat lusteloosheid opwekt en verlies van realiteitsbesef, depressie, initiatiefverlies, meegesleept worden door destructieve gedachten en stemmingen, of teveel invloed door het onbewuste. Ze is passief en laat zich vervoeren.
Dat is de levenrit, maar zij (of wat zij in jou betekent?) heeft geen remmen.
Zie regel een.
9 is een omineus getal.