Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

leeuw

tmkira
11 januari 2017

hallo,

ik had gedroomd dat ik een leeuw was. eentje die schattig was en niet gevaarlijk ofzo. ik was aan het spelen in het water met mijn vrienden de vissen. we speelden dat ik in het water moest duiken ofzo want dat vonden ze leuk. de grond had een rondje van waar het ondiep was en daar ging ik dan duiken en het zand stuifde dan op. dat is het helderste gedeelte van de droom oh en dat het toen donker was en we konden niet meer spelen want ik kon niets zien onder water in het donker. achter ons waren trampolines toen zei ik dat we daar konden gaan trampoline springen. maar dat zou niet mogen van de moeder van de vis dacht ze.

11 januari 2017

Een leeuw staat voor kracht en motivatie. Het is de koning van de dieren en heeft grip op situaties. Het dromen over jonge leeuwen voorspelt een vernieuwde ondernemingsgeest die zijn vruchten afwerpt.
Het spelen in het water is spelen met de weerspiegeling, waarbij emoties op een speelse manier worden geaccepteerd.
Het donker staat voor het onbewuste. De trampoline staat voor geven en nemen. Hoe harder je springt, des te hoger je komt.

11 januari 2017
Beheerder

Wat opvalt is dat beiden in het verkeerde element worden gelokt.
De Leeuw hoort als vuurelement niet in het water en de vissen niet op het droge met de trampoline.
Uiteraard is moeder vis daar op tegen.

Verder zijn Leeuwen geen speeltjes. Vissen en leeuwen passen niet bij elkaar (sterrenbeelden zijn niet ongunstig, alhoewel de Leeuw trots is en altijd in het middelpunt van de belangstelling wil staan, wat absoluut niet past bij de vis)

Het water is het onbewuste. De Leeuw veroorzaakt opwinding en troebelen.
De trampoline kan een vorm van hoogvliegen betekenen. In beide gevallen een ongebruikelijke samenhang.
Water en vuur.

tmkira
11 januari 2017

dankjullie wel voor de reactie!! wat esme zei kan wel kloppen. ik heb de laatste tijd wat dingen mee gemaakt die niet heel ernstig waren maar die me wel kwetste en anderen om mij heen ook. ik reageerde er niet op of maakte er grapjes over. bedoelde je dat met mijn emoties speels accepteren?

11 januari 2017

Ja, tmkira. Dat bedoel ik met die emoties speels accepteren. Je maakt je niet druk en je laat het allemaal gaan zoals het gaat.
Je leert op die manier wel van je afbijten. Op een grappige manier.

11 januari 2017
Beheerder

De trampoline zou weleens stuiteren van emoties of stemmingen kunnen zijn.