Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ontvoerings droom

betekenisweten
8 jaar geleden

Ik heb de laatste jaren soms een nachtmerrie dat ik ontvoerd word door een man en een vrouw waarvan je het gezicht amper ziet. Ze zijn vaak gekleed in het zwart (een soort boerka). Het is niet een droom die steeds hetzelfde is maar het zijn wel dezelfde 2 die me steeds ontvoeren. Ik word echter altijd wakker als ze me te pakken hebben. Een voorbeeld wat ik afgelopen nacht droomde: Ik zat alleen in de woonkamer in de nacht met het licht aan maar buiten was het donker.. Ik zag dat er buiten in mijn rustige straat 2 mensen aankwamen in een auto (een klein vierkant autootje waar je alleen je brommer rijbewijs voor nodig hebt). (ik woon in een rustig dorp ook in het echte leven dus ik vond het al raar). Toch keek ik er niet naar om en ging ik door waarmee ik bezig was. Ik ging naar boven om naar bed te gaan (in mn droom uiteraard) ondertussen liep ik naar het raam om de mensen te zien die uit de auto kwamen. Beide zwart gekleed en met een onduidelijk gezicht. Ik voelde dat ze voor mij kwamen en ik schudde hard met mn hoofd zodat ik wakker werd en dit lukt... Ik heb ook wel eens gehad dat ze kwamen en dat niet lukte.. In dat geval komen ze me huis in en lopen ze naar me toe om me een soort te laten schrikken door me aan te raken. Bij die aanraking krijg ik een heel bizar gevoel... En ik ben enorm angstig. Ik weet nog steeds niet wat ze daarna met me wouden doen want ik word dan altijd wakker. Ik heb deze droom al een paar jaar zoals ik al zei.. De vorige keer stond ik op een camping en ik moest s nachts naar de wc en liep in mn eentje over de camping heen. Toen werd ik ook van achteren gepakt en ik werd wakker.. Weet iemand wat de betekenis hiervan is want ik heb deze droom dus al jaren! steeds in een ander jasje ongeveer iedere maand.... HELP ME!

8 jaar geleden

Een ontvoering vertelt je dat je het gevoel hebt dat je niet je eigen baas bent over een situatie; er zijn omstandigheden die je in hun greep hebben. De man en de vrouw in het zwart, is je onbewuste kant van jezelf van je mannelijke en vrouwelijke kant. Dat je controle hebt over de situatie, door wakker te worden, is een kenmerk van lucide dromen. Het bewuste neemt het over van het onbewuste. De ontvoering is een reflectie is van je eigen gedrag; je mag je bewust worden van het feit dat je jezelf iets ontneemt. Probeer dit ook te doen in je echte leven, dan neemt dat de remmingen weg.

betekenisweten
8 jaar geleden

Bedankt! :)

Klopt ik heb vaak lucide dromen zonder dat ik er voor oefen ofzow.. maar bij deze droom word ik pas op het laatst 'lucide'...

8 jaar geleden
Beheerder

Het is nogal cabaretesk als je in een overdekte brommer moet worden ontvoerd.
Daarin is meestal niet eens plaats. Bovendien is zo'n voertuigje niet erg snel.
Echte ontvoerders zouden zeker een betere auto gezocht hebben.
De twee kunnen b.v. negatieve ouderfiguren zijn.
Het zijn inderdaad nog onbewuste elementen.

De zwartheid maakt hen ook chtonisch (aards)
Je anticipeert met angsten, terwijl er nog helemaal geen dreiging bestaat.

Je bent bang opgepakt te worden. Maar door wie of waarvoor?

Van achteren pakken, betekent je meest onbewuste kant.
Het hangt er verder vanaf hoe en waar ze je pakten?
Zo kun je een schouder of arm aanraken, maar misschien ook een dijbeen of bil, in welk geval het een heel andere inhoud zal hebben.

Het lijkt mij dus meer iets van kenbaar willen maken dat ze er zijn.
Niet dat ze perse kwade plannen hebben.