Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

aanslag

femke
23 juli 2011

ik heb een droom gehad over een aanslag op amterdam om 2 uur (dag of nacht weet ik niet).
iedereen moest vluchten en wegen stonden stil, ik ging met het vliegtuig.
ik had een hele tocht naar het vliegtuig ik had het gevoel dat ik van een andere richting er naar toe liep het was niet heel mooi weer beetje grijzig maar het ging wel heel sloom in tegenstelling van toen ik bij mijn huis was, toen stressde iedereen nu was het een kalme sfeer.(we reisde er volgensmij met een groep naartoe)

in tussen ging ik ook naar een zwembad ik veranderde van bikinitopje en er waren ook een jongetje en een meisje van ong 5 en 7.
toen liep ik naar buiten in mijn bikini en toen gaf ik plagerig een vriend ene knuffel omdat ik nauurlijk nat was van het zwembad(die vriend vind mij in reallife ook een beetje leuk maar ik zie hem meer als een half liefde half goede vriend)toen zei hij; en nu een kusje. toen kuste hij me maar ik vond het niet prettig dus toen zei ik; nee niet doen ik wil vrienden zijn ofso.

daarna was ik op een heel klein vliegveld, met mijn hele gezin.
en toen in het vliegtuig, vanuit de lucht zage we dat de bom was ontploft en ik hoorde dat er waarschijnlijk veel as in de lucht zat.
toen werd ik bang want ik weet dat een vliegtuig en veel as in de lucht niet samen gaat.
maar de mense vonden het zo interresant dat ze dichterbij wouden kijken, ik zei doe het niet!
want dan zouden we misschien neerstorten, maar toen kwamen we dichter en dichterbij en ik zag heel veel rook en toen werd ik wakker.

wat betekent dit?want een bom betekent woede ofso.. maar die heb ik niet!niet heeeel erg teminste.

24 juli 2011

Hoi Femke

Wordt er in de droom een aanslag op ons gepleegd, dan staan ons in het waakbestaan spannende gebeurtenissen te wachten.

Reizen we in de droom per vliegtuig dan willen we in het waakbestaan ons verleden achter ons laten.

Voor de uitleg is het belangrijk te onthouden in wat voor soort water men zwemt en of het water helder of troebel is en of het aangenaam van temperatuur is of juist veel te koud of te warm. Zwemmen we in de droom in helder water dat aangenaam van temperatuur is dan staat ons in het waakbestaan succes te wachten dat door eigen inspanning zal worden bereikt.

De bom is het symbool van schokkende gebeurtenissen, meestal uit het verleden. Ze symboliseren in ieder geval altijd gevaar.
As is het restant van iets dat niet meer is, met andere woorden een bepaalde aangelegenheid is ten einde gekomen als men in de droom as ziet.

Kik maar wat je er mee kan.

Groeten H@ns.

Quinty
26 maart 2016

Ik had vannacht gedroomd dat ik met me ouders en me broertje naar een concert ging en er een aanslag was me moeder en ik waren me vader en me broertje kwijt en we moesten naar een soort bushokje voor de "veiligheid" in dat bushokje zat een terroist en die begon te schieten hij raakt me moeder en iedereen was in paniek toen wou die mij wat aan doen en kneep ik heel hard in zijn geslachtsdeel zodat die om viel van de pijn toen ben ik boven op hem gaan zitten en ko geslagen toen heb ik de ambulance en politie gebeld die uiteindelijk de man hebben opgepakt. Er werd heel veel geschoten en er waren bommen.
Wat heeft dit te betekenen? Werd er een beetje bang van ...

26 maart 2016

Tijdens dit concert voel je je opgesloten in de menigte, je bent een meeloper en hebt geen eigen ideeën, of mag je mening niet geven. Het bushokje zet je op pauze of laat je wachten op hulp. Dromen dat je een terrorist ziet, dan heb je frustraties die een voedingsbodem bieden voor je gewelddadige neigingen. Een ambulance, suggereert dit dat je bandeloze gedrag en indiscretie kan leiden tot grote problemen. De politie zorgt voor handhaving. Een bom vertelt je dat je mogelijk een lastige periode vol met obstakels meemaakt. Onderdrukte woede, pijn, verdriet, emoties, angst, stress en onbeantwoorde verlangens, staan op ontploffen. Dat is de uitleg van de symbolieken.

Wat ook kan is dat je het idee hebt dat de terreur uit het nieuws van de afgelopen maanden dichterbij komt. Je wordt er bang van en bent dat in je droom aan het verwerken.

26 maart 2016
Beheerder

Het bushokje is een glazen huisje maar daarin ben je ook niet veilig want de "terrorist"zal er altijd zijn, want hij zit ergens in je onbewuste.
Inderdaad opgekropte woede en angsten Beiden houden elkaar vaak in evenwicht.
Hier echter ben je uiteindelijk zelf de terrorist, want zodra je in aanraking komt met de schaduw, raak je ermee besmet.
Dus hier kom je voor jezelf op, maar een tikje heftig, want assertiviteit is nog geen agressiviteit.
Bommen zijn uitingen van opgekropte emoties.

Je plezier wordt dus vergald door angsten.

Schieten is vaak een vorm van kritiek uiten.
Hier pak je hem letterlijk bij zijn ballen en het schieten heeft dus een meer Freudiaanse betekenis.
Een wapen is een fallisch attribuut.

*De globale terreurdreiging en de algemene angst worden permanent op peil gehouden om oorlogen te legitimeren, of draconische wetten door de drukken. Een oude, beproefde methode met false flag aanslagen.
Helaas is het vaak de overheid zelf die zoiets organiseert, om de publieke opinie te manipuleren.
Zoiets als inleveren van vrijheid tegen totale controle, met als doel schijnvrijheid.

jojobouse
8 april 2016

Ik droom heel vaak van bom aanslagen. Ik ren en vlucht en zoek dekking. Vanacht was volge se.
ik was ergens. Kan niet meer herr waar of hoe maar dan ineens...boem en de scherven vliegen in het rond...ze raken me wel maar ik blijf in elke droom ongedeerd. ...ik schuil.

Anders is deze droom was dat mijn man me kwam halen en door het centrum moest waar de aanslagen plaats vonden...toen wer ik wakker

Deoo. Vaak dat huizen en gebouwen ineena in eljaar zakken door bommen en ik blijf rennen en vluchten.
groetje

8 april 2016
Beheerder

Dit zijn crisis dromen.
Je leeft in angsten en spanningen en alles lijkt verloren.
Bommen staan wel voor woede, opgekropte spanningen en conflikten.
Dat barst natuurlijk een keer los.
Omdat het bommen zijn, vallen ze uit de lucht en dat betekent een geestelijke lading, die als een onweder boven je hoofd dreigt, als een zwaard van Damocles.
Het heeft meestal geen zin weg te lopen, want angsten sleep je toch met je mee.

De oorzaak van die angst kan van alles zijn, een relatie die niet goed gaat, een baan, een verdrongen herinnering of trauma, zoals misbruik dat boven komt enz.

Het ego kan door impulsief gedrag ook de oorzaak worden van bommen, zodat je nergens veiligheid en rust vindt, door plotselinge activiteiten die je voortjagen.

Ruben
20 juli 2016

Ik heb net zo'n rare nachtmerrie gehad. Ik zat op de bus ergens in beersel en opeens zie ik een man met een bordje dat ik niet kon lezen maarbop een of andere manier toch wel er stond op'ik tel tot 9 en blaas dan al deze ongelovigen op' en da was zo eng. De bus kwam dan net aan een bushalte dus ik stapte rustig uit en telde mee af van negen en eens ik was uitgestapt liep ik voor mijn leven maar op een of andere manier had ik het gevoel dat mijn pa en stiefma er opzaten ook al is dat ni zo. Maar tja uiteindelijk was ik honderd metet verder en toen stond men hart stil die bus wad ontploft en het eerste wa ik deed was mijn gsm nemen en de 112 bellen ik was zo in paniek en tozn werd ik wakker ik had zin om te wenen maar ik ben precies in schok. Kan dit een visioen zijn?

Grozten

20 juli 2016
Beheerder

collectieve angst wordt onophoudelijk gevoed met drama's en false flag aanslagen.
Iedereen moet dus in permanente angst leven.
Dat voedt het collectieve onbewuste, of zelfs omgekeerd.
De spanningen culmineren en daaruit kunnen crisis ontstaan of oorlogen.

De vraag is natuurlijk, in hoeverre dit een haakje heeft in jouw bestaan?
Natuurlijk vreest ieder dierbaren te verliezen.
De bus is een collectief voertuig en tegelijk een soort levensrit.
Maar je hoort op kleinere schaal zelf aan het stuur te zitten van je leven en je niet door anderen te laten leiden.

De bom is vaak een opgekropte woede of spanning.
Jaagt je ook uit die collectieve sfeer. (kan positief zijn als je je eigen weg kiest en niet meer terug kunt naar een verleden dat in rook is opgegaan)



1 keer bewerkt. De laatste keer was 20 juli 2016 door Sheherazade.

Sam
14 augustus 2016

Vanacht droomde ik over 2 verschillende plaatsen in 1 straat vilvoorde en brussel
Ik was aan het stappen tot er een auto achter me was en 3 handgranate gooide in een winkel ik kon net weg lopen hulp was er snel en politie kwam laten maar de auto was door gereden naar een ope vlakte en zak toen dat en 6 jonges in waren waarvan er 3 hun zelf hebben laten ontploffen in andere winkels
Opeens was het rustig en ik ging naar een boeke winkel om sigaretten te gaan halen ineens kwam er een jonge binnen in het zwart gekleed en vroeg ook sigaretten maar ik herkende hem van de aanslag toen hij praten was het of hij helium ingeademd had maar dan dat andere dat hij een zware stem had ik wou betalen met men kaart en uit angst lukte het me niet dus liet ik hem voor toen ik buiten kwam zag ik ook de 2 andere in training en begonnen te lachen en plezier te maken
Ik ben door gelopen richting station omdat ik bang was en wou de politie bellen
En toen werd ik wakker

Kan iemand. Me ajb helpen ??

14 augustus 2016
Beheerder

Bommen en aanslagen zijn vaak opgekropte spanningen en woede, verzet enz. crisismomenten.
De schaduwfiguren die dit uitvoeren zijn elementen uit je onbewuste.
Soms is het positief omdat deze rebellen een vrijstaat nastreven (ten opzichte van het ego)
Misschien een manier om je van het roken af te brengen?
Rook is brand is duistere wolken (rookgordijn) dus een soort verbond met de hel, identificatie met de "terroristen". Eigen glazen ingooien enz.

De angst verlamt je.
Je zou een snufje van die knapen in je Zelf-recept moeten opnemen om niet meer bang te zijn.
Of je woede gedoseerd te uiten in plaats van met bommen en granaten.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 14 augustus 2016 door Sheherazade.

Kim
15 september 2016

Allereerst droom ik nooit(herinner het in ieder geval niet)

Momenteel ben ik op vakantie in Turkije met mijn man en kind en heb ik een ontzettend verrotte droom gehad.

Ik droomde dat ik vanuit een bepaalde les naar huis wou gaan en op straat gevangen ben genomen door een terrorist.
Eerst dacht ik nog dat ze me lieten gaan en rende ik weg terwijl ik het alarmnummer wou bellen.
Echter werkte de telefoon niet, signaal werkt geblokkeerd en toen kwam er één om de hoek weg en werd ik alsnog gevangen genomen.
Ik was bang maar liet me eigen niet dircet kennen.
We zaten in een gebouw wat ik niet ken maar voor mijn gevoel wel vlak bij huis.
Terwijl ze dreigen lieten ze een andere ruimte zien en daar zaten kinderen! Op dat moment brak ik helemaal en wou ik die kindjes vasthouden. Ik zag geen gezichten behalve die van 1 terrorist en 1 kindje. Op het moment dat ik op de vloer lag te huilen liep er iemand langs het raam en deur (deur stond open gek genoeg) de persoon kende ik en ik zei terroristen vlucht!
Ze hadden in de gaten dat ik wat zei en ze grepen een kindje vast en dreigde hem tegen de muur te gooien?! Er werd gezegd over het jongetje dat we hem dan nooit meer in de reclame zagen. Ik ging de discussie aan met de terrorist en vroeg naar zijn ekgwb familie en dat geen enkele religie dit goed zou keuren.
Vlak daarna werd ik wakker en ik heb een uur nodig gehad om bij te komen en de tranen stroomden over mijn wangen. Ik heb dit nog nooit meegemaakt,wat betekend het?

15 september 2016
Beheerder

Denk dat je toch gegrepen bent door de collectieve angstpsychose.
Turkije is niet zo veilig en de conflicten lopen hoog op met het Midden Oosten en Syrië.
Maar tegenwoordig ben je nergens veilig meer.

Verder kan het een mannelijke invloed zijn die kinderen rooft.
Dat wil zeggen mogelijkheden of eigenschappen.
Dat is ook wat er gebeurt als je bang bent en je leven zich gaat inkrimpen.
Precies dat is het doel van de algemene angstpolitiek, de permanente bedreiging.
Bevolking tegen elkaar opzetten, vooral ook religieus.
Gelukkig laat je je niet zo manipuleren en onderneemt nog iets, zoals terechte scherpe kritiek uiten.

Denk aan Cronos de god die zijn kinderen opat. Dat is een vorm van jaloezie, macht, narcisme, de vader die zijn kinderen als concurrenten haat (Oedipus complex), terugnemen wat niet gebruikt wordt enz.
Het onbewuste (ook als zee) neemt terug wat je niet benut.

Terroristen zijn schaduwfiguren uit je innerlijk. Ze doen zich zo voor, omdat ze niet in het bewustzijn worden opgenomen en verder ontwikkelt. Daarom verschijnen ze als primitieve piraten.
Deze collectieve archetypische beelden worden ook gebruikt met de globale IS dreiging.
Het onbewuste is hier heel gevoelig voor.

Merkwaardig dat ze zeiden dat het kindje dan nooit meer in de reclame zou komen.
Het portretteren van slachtoffertjes, al dan niet reëel, speelt natuurlijk in op onze gevoelens.
Kinderen doen het altijd goed in de media. Ze worden dan ook gebruikt om de publieke opinie te manipuleren. Het is een vorm van pure emotionele chantage.

De droom laat een vijandig vaderbeeld zien. Nu hoeft dat niet je partner te zijn, collectief is het ook de maatschappij of de structuur waarin je leeft, zoals ook een religie of god dat kan zijn.

*Wat is een ekgwb familie?



1 keer bewerkt. De laatste keer was 15 september 2016 door Sheherazade.

Kim
15 september 2016

Dank voor uw reactie.
Ik heb verder gelukkig geen onveilig gevoel hier!

Ekgwb = eigen ;) het was erg vroeg haha

Op naar een goede nacht zonder rare dromen

Rianne
17 oktober 2016

Ik heb vannacht gedroomd dat er 2 x voor mijn neus auto's staande worden gehouden en de mensen eruit gehaald werden om te fouilleren. Bij de eerste auto liepen we door. Bij de 2e auto midden in de winkelstraat hier in het dorp liepen we ook door wel kijkend en bukkend langs andere auto's. Tot ik 2 auto's langs elkaar zag staan en 2 mannen voorin zaten met een hoofddoek om. Deze mannen hadden dat in de gaten en trokken een pistool en schoten door de andere auto heen waar wij achter de banden schuilden. De auto reed door en wij zijn een winkel binnen gelopen in paniek. Toen werd ik wakker. Wat betekend mijn droom?

17 oktober 2016
Beheerder

Het is typerend voor deze tijd dat er zoveel over terroristen wordt gedroomd.
De collectieve angstpsychose die ook wordt gedirigeerd is onbewust werkzaam.
Maar het is ook een projectie van schaduwelementen uit het persoonlijke onbewuste*.
Dus bepaalde angsten en agressieve elementen en eigenschappen.
Waar dat een haakje heeft in je leven weet ik niet want er zijn geen verdere details.
Het gaat blijkbaar om een aantal mannen, wat dus de vrees voor deze invloed betekent.

*De duivel woont altijd aan de andere kant van het prikkeldraad.

Sam
16 januari 2017

Hoi ik had vannacht een droom over dat ik in het zwembad was, ik liep in mijn bikini met mijn handdoek over mijn lichaam en zocht naar een badhokje om mezelf om te kleden! Maar ik kon geen hokje vinden want alles zat vol, ik liep daar rond, toen zag ik een vrouw met zo een lange hoofddoek lopen en zag dat ze batterijen in iets stopte en toen ik goed keek was het zo een bomgordel! Ze liep eigenlijk van me af en keek me diep in mijn ogen aan! En ik rende heel hard weg en riep een bom! Op dat moment was er een hok vrij waar ik in sprong en toen hoorde ik dus dat er een bom afging! Bij mij gebeurde er niks en daarna werd ik wakker!

Ik hoop dat u mij verder kunt helpen

16 januari 2017
Beheerder

Haha, het zou een seksbom kunnen zijn.

Een bom is een stuk opgekropte agressie.

Rond een zwembad (onbewuste) spelen altijd thema's van naaktheid en schaamte seksuele motieven enz.
De vrouw met de hoofddoek verschuilt zich helemaal maar zit blijkbaar vol ongenoegen.
Het is daarbij een stukje van jezelf.
Misschien vanwege het contrast bloot lopen of helemaal bedekt.
Twee uitersten waarbij de ene conservatieve stamcultuur zich stoort aan de andere individuele vrijheid.

Maar het is ook een beeld van de vreedzame verpozing rond een zwembad die plots verstoord wordt door spanning en angst.
Het ego is niet zelden zelf de oorzaak van de bom.
Het is of je alles zou willen vernietigen om een eigen plekje waar je bloot kunt lopen, of een eigen hokje hebt.

Tegenstellingen openheid/beslotenheid. Extraversie/introversie.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 16 januari 2017 door Sheherazade.

Nani
26 januari 2017

Ik droomde vannacht dat er 3 grote evenementen op de dam waren ook binnen in madame tussauds.ik mocht er mijn oma niet naar toe ivm een aanslag. Ik moest en zou er heen gaan, dus voordat het allemaal begon ging ik naar de dam op zoek naar Nog eventuele kaartjes, ze waren bezig met opbouwen en er stonden maanden bij madame tussauds en vroeg maar kaartjes alles was uitverkocht.

Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen bijvoorbaat Dank.





Deze discussie is gesloten.