Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Orca

Mammalief1
13 jaar geleden

Hallo,

Ik ben al een tijd op zoek naar de betekenis van een orca in mijn droom. Ik zal de droom beschrijven. Wellicht kan iemand mij veder helpen.

Ik ben omgeven met helder lichtblauw water zoals in de oceaan. Voor me zie ik een grote volwassen orca (zwart/wit). De orca bevind zich verticaal in het water, bijna roerloos, het lijkt te sterven. Alleen zijn staart beweegt nog licht. Ik ben overdonderd door de schoonheid van het dier en de omgeving. Ik realiseer me dat het dier mogelijk aan het sterven is.
Na dat ik wakker geworden ben keek ik vol bewondering terug op de droom. Het was heel sereen. Ondanks dat het dier mogelijk aan het sterven was, was ik niet verdrietig.

Ik ben erg benieuwd naar de reacties.

13 jaar geleden

Hoi Mammalief1

Dromen over de kalme oceaan is een goed voorteken

Als de walvis of een orca zich afwendt zult u een middenweg bewandelen tussen rechtvaardigheid en gevoel, waaruit succes zal voortkomen.

Blauw: als kleur van het denken drukt het geestelijke, het spirituele uit; het staat voor trouwe en diepe gevoelens; ook voor ontspanning. (kalmeert de eeuwige onrust van onze zielen)
intuïtie – idealisme – waarheid – autoriteit – rust – concentratie

Kijk maar of je er wat aan hebt.

Groeten H@ns.

j@mil210
13 jaar geleden

hallo

ik heb gedroomd dat ik in een verkeerde bus zat weten jullie misschien wat dat betekend en het gebeurde alle maal op een maandag.
wie het weet zeg het aub

Mammalief1
13 jaar geleden

Beste H@ns,

Bedankt voor deze mooie uitleg. Het vertelt me erg veel, maar ik zit alleen nog met twee vragen.
X wat betekent de orca zelf
X is het geen negatief voorteken dat de orca mogelijk stervende is?

Ik hoop dat je me hier ook veder mee kan helpen.

Alvast bedankt.

Mammalief1

13 jaar geleden

Hoi

Orka (Orcinus orca)
De Orka stond bij de Nazca-cultuur in Peru symbool voor moed.
Deze walvissoort zou ook wel eens de redder van Jona kunnen zijn en dan symboliseerd de orka 'Wederopstanding' of 2e kans.
Orka's slapen niet, ze moeten immers naar het oppervlak komen om adem te halen en ze moeten opletten voor bedreigingen. Ze rusten uit door de twee hersenhelften om de beurt uit te laten rusten.

Jij dacht dat hij stervende was, maar volgen s mijn helper sliep hij of ruste hij.

En dat slapen en rusten kunnen zij verticaal doen.

Ik denk dat jij een rustende orca zag, wat voor jou kan betekeken rust nemen of het rustiger aan doen.

Groeten H@ns.


Hoi j@mil210


Nu jou droom nog.

Het vervoer staat symbool voor de manier waarop wij ons levenspad bewandelen. Zitten we in de droom in een autobus, dan wil dat zeggen dat we in het waakbestaan uitsluitend in staat zijn om samen met anderen ons doel te bereiken

Alles gebeurde op een maandag, dat kan betekenen een nieuwe start ergens mee en als je dat samen doet moet je kijken of je wel de juiste personen hebt om je daar bij te helpen..

Mammalief1
13 jaar geleden

Beste H@ns,

Hartelijk dank voor jou twee verklaringen. Dat klopt inderdaad. Vooral de laatste verklaring geeft heel veel duidelijkheid.

Groet,

Mammalief1

Ruben_73
13 jaar geleden

Hey Hans

Zou jij mijn droom ook even kunnen "vertalen" want ik begrijp het niet.


Ik droomde dat ik een hartaanval kreeg, maar ik kon nog steeds dingen zien, alleen kon ik niks voelen. Daarna werd ik door iemand meegenomen naar een dokter. Het was koud buiten en er lag een pak sneeuw. Ik werd binnengebracht en ik kon nog gered worden, door een harttransplantatie. Dat laatste houdt volgens mij geen steek maar goed... er werd mij niets verteld, ik wist het gewoon om één of andere reden.
Ik werd dus op een operatietafel gelegd, de dokter had een mes om mijn buik open te snijden, zodat hij mijn hart kon verwijderen en vervangen. Daarna echter stopte de dokter, hij begon hij heel hatelijk naar mij te kijken en liet hij mij gewoon sterven. Ik hoorde dat piep-geluidje dat afspeelt op een machine als het hart stopt, wat erop wijst dat ik dood was.

Daarna werd ik wakker.




Alvast bedankt voor de hulp.

13 jaar geleden

Hoi
Ruben_73


Het hart kan in de droom verschijnen als teken van waarschuwing. Vaak wordt er een ziekte mee bedoeld. Dit kan ook betrekking hebben op iemand uit de familie. Het kan wijzen op neurosen van het hart, conflicten op intermenselijk vlak maar ook op problemen in de liefde. Wei in de droom pijn aan het hart heeft, of er zelfs aan gewond is, zou in het waakbestaan een gebroken hart hebben. Steekt iemand ons in de droom door het hart, dan krijgen we in het waakbestaan te maken met iemand die alle contact met ons verbreekt. Moderne wetenschappers hebben ontdekt dat na een harttransplantatie soms een gespleten persoonlijkheid optrad. Het zou dus kunnen zijn dat het hart ook onze ziel huisvest, maar het kan ook zijn dat onze psyche het nieuwe hart gewoon niet accepteert. Wie in de droom een gespleten hart heeft of zelfs twee harten zou wel eens een gespleten persoonlijkheid kunnen hebben.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten H@ns.

Ronald
13 jaar geleden

Hallo,

Ik heb vannacht de volgende droom gehad.

Ik was met mijn vrouw en kinderen in een soort sportcomplex, maar dan onderwater. We moesten heel lang wachten voordat we aan een soort van Marathon deel konden nemen. Alles speelde zich onderwater af. Op een zeker moment besloot ik mij even terug te trekken en zat ik bij een bassin met een orka. Langs de rand van het bad zag ik iemand in het bassin vallen en die werd opgegeten door de orka.... Een erg opmerkelijke droom en heel helder. Zou jij deze kunnen verklaren?

Groeten Ronald

dB8888
7 jaar geleden

Ik stond aan de rand van een klif en keek in bijna doorschijnend water naar een zwarte orka met wit en een grijze orka volledig grijs ineens begonnen ze over mekaar heen te springen en vlogen ze door de lucht en plots sprong ik mee .. in het water toen werd ik Wakker @hans

7 jaar geleden
Beheerder

Orka's zijn roofdieren maar worden wel als speels ervaren en laten de mens meestal met rust.
Vergelijkbaar met Dolfijnen.
Het lijkt dus het monster uit de diepten maar als je de angst overwint speel je met hen mee.
De sprong is waarschijnlijk het waagstuk van het leven. Zonder risico's kun je nu eenmaal niet leven.
Het water is tegelijk de zee en het onbewuste, de emoties, eb en vloed enz.

Deze zoogdieren zijn beelden van b.v. ouders uit een andere wereld.
Het uiterlijk zegt niet alles over de inhoud, het drukt zich nu eenmaal in symbolen uit.
Zoals vissen in mythen of sprookjes in mensen kunnen veranderen.

7 jaar geleden

Het water is helder. Water is je gevoel en emotie. De orka is speels, maar is nog altijd een roofdier. Het staat daarom voor wantrouwen en iets waarbij je goed moet nadenken als je het benadert. Het kan gaan om een nieuw project in het echte leven, die wel zijn risico heeft.

Shania
7 jaar geleden

Beste hans,

Ik heb iets gedroomd waar ik graag de betekenis achter zou willen weten. We waren op de bahama's en het water was rustig helder licht blauw, ik moest mijn moeder telkens vertellen om niet zo diep het water in te gaan en uittekijken voor de orka's, want ze waren heel agressief. daarna ging mijn vriendin wat dichter bij het water en kwam er een orka die haar bij haar shirt beet had, en ik probeerde haar bij haar arm terug trekken terwijl zij om hulp schreeuwde. Uiteindelijk liet de orka los en nam een hap van haar rechter arm
nou heb ik dus geen idee wat het betekend en vraag ik me het af ook.
Alvast bedankt!

Groet,
shania.

7 jaar geleden
Beheerder

Orca's zijn roofdieren, alhoewel voor de mens kennelijk niet zo gevaarlijk.
Het is hier het monster uit de diepten.
Verslonden worden of aangevallen betekent vaak dat er iets te lang is onderdrukt.
Zoals agressie, weerbaarheid. De Orca ontneemt haar een stuk bewustzijn (rechterkant)en handelingsbekwaamheid
De orca probeert haar dus mee te sleuren in het onbewuste.
Hierbij zou het ego haar zelfbesef verliezen.
Dat is de symboliek in sprookjes en legenden als men de ziel verliest of het tijdsbesef door in die andere wereld op te gaan.

Denk bijvoorbeeld aan het sprookje van het meisje zonder handen.





Deze discussie is gesloten.