Droominfo

Waterbed
Een droom over een waterbed suggereert dat je je emoties hebt herkend en geaccepteerd. Langzaamaan erken je de verschillende aspecten van je onderbewuste. Deze droom vertegenwoordigt ook een toename van je onbewuste en onderdrukte energie, in het bijzonder het behandelen van sexualiteit, vrees, agressie, enz.
Waterglijbaan
Als je een op een waterglijbaan zit, suggereert de droom dat je overweldigt bent door je emoties. Je bent langzaam het domein van het onderbewuste aan het onderzoeken. Een andere uitleg is dat je meegaat met de 'flow' van dingen, zonder bezwaren of tegenstand.
Waterlelie
Een droom over een waterlelie symboliseert zorg, verdriet en rouw.
Watermeloen
Een watermeloen in je dromen staat symbool voor emoties als liefde, lust, verlangen en vurige passie. Zwangere vrouwen, of vrouwen die op het punt staan hun menstruele cyclus te doorlopen, dromen vaken dan gemiddeld over fruit als watermeloenen.
Watermolen
Een droom over een watermolen suggereert dat je je opties open moet houden en de bronnen die je tot je beschikking hebt, zou kunnen aanspreken. Je dient tevens kalm doch zeker voorwaarts te gaan in het bereiken van je doelen. Deze droom gaat over motivatie en vernieuwing.
Waterput
Een droom over een waterput vertegenwoordigt je mogelijkheden en talenten die nog niet aan de oppervlakte zijn gekomen. Het kan ook symbool staan voor de diepte van je gevoelsleven. De waterput kan dienen als een opslagplaats voor dergelijke emoties.
Waterspuwer
Als je droomt over een waterspuwer, wijst dit verborgen, gênante gevoelens over geheime zaken die je met niemand gedeeld hebt.
Waterval
Als je een waterval ziet in je droom, staat dit symbool voor (iets) loslaten. Je geeft opgekropte emoties en negatieve emoties vrij. Deze droom zou tevens je doelen en verlangens kunnen vertegenwoordigen. Als de waterval helder is, dan vertegenwoordigt dit verjonging en verfrissing.
Wax
Wanneer je droomt over wax, wijst dit erop dat er teveel activiteit in je leven gaande is. Je zou even gast terug moeten nemen. Een andere uitleg is dat de droom het passeren van tijd symboliseert. Druipende wax in je droom vertegenwoordigt je verborgen passievolle emoties.
Web
Wanneer je droomt over een (spinnen) web geeft dit je verlangen naar controle aan. Het kan echter ook duiden op remmingen in de manier waarop je je uitdrukt. Je voelt je gevangen en weet niet goed wat te doen, of waar heen te gaan. Deze droom kan tevens symbolisch zijn voor je sociale netwerk van kennissen.
Weddenschap
Dromen waarin je wedt op iets, vertegenwoordigen een risico dat je zou kunnen aangaan in het echte leven. In een zekere zin kan het leven een gok zijn.
Weduwe
Een droom waarin je een weduwe bent, vertegenwoordigt eenzaamheid en droefheid. Je zou je geïsoleerd en/of verlaten kunnen voelen. Een andere uitleg is dat deze droom je onafhankelijkheid en vrijheid symboliseert.
Weegschaal
Dromen dat je een weegschaal gebruikt, voorspelt dat gerechtigheid je zal afremmen in je handelen en dat u welvarender zult worden. Als een jonge vrouw haar beminde op een weegschaal laat plaatsnemen voorspelt dit wederzijdse liefde en trouw.
Weervaantje
Als je een weervaantje ziet in je droom, duidt dit op zowel onvoorspelbaarheid als veelzijdigheid. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je in een vicieuze cirkel vast zit.
Weerwolf
Een droom over een weerwolf geeft aan dat iets in je leven niet is wat het lijkt. De weerwolf staat symbool voor angst, onderdrukte woede of oncontroleerbaar geweld.
Weg
Dromen over een weg duiden op gevoel voor richting en het nastreven van je doelen. Een bochtige en hobbelige weg wijst op de vele hindernissen en tegenslagen die je zult ondervinden vooraleer je je doel bereikt. Je zou te maken kunnen krijgen met onverwachte moeilijkheden. Als de weg donker is, dan wijst het op de duistere of meer angstaanjagende keuzes die je gemaakt hebt, of wil gaan maken.
Wegen
Dromen dat je iets aan het wegen bent, duidt erop dat je probeert de waarde ervan te bepalen. Overweeg de betekenis van hetgeen wordt gewogen.
Weiland
Als je een weiland ziet in je droom, vertegenwoordigt het openheid en veiligheid. Je neemt de tijd om hetgeen dat je bereikt hebt, te waarderen.
Welkom
Een droom waarin je wordt verwelkomt wijst op zelfacceptatie. Je bent tevreden met wie je bent en je zou zelf trots kunnen zijn op de persoon die je aan het worden bent.
Wenkbrauw
Wenkbrauwen in een droom wijzen op sinistere obstakels in de nabije toekomst.
Wens
Dromen waarin je een wens doet, wijzen erop dat er iets is wat je mist in je leven en waar je naar verlangt. Wat hoop je te bereiken in de toekomst?
Wereld
Als je droomt over het eind van de wereld, suggereert dit dat je onder enorme stress gebukt gaat. Je zou je kwetsbaar of hulpeloos kunnen voelen in een bepaalde situatie.
Werk
Dromen dat je aan het werk bent wijzen erop dat je iets van angst ervaart met betrekking tot een bepaalde taak of project. Deze droom kan ook aangeven dat je weer aan de bak moet: misschien heb je de kantjes eraf gelopen, en dien je nu weer gewoon hard te werken.
Werkeloos
Een droom waarin je werkeloos bent, duidt op een gebrek aan eigenwaarde of een gebrek aan inspiratie. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je nergens heen gaat in het leven.
Werken
Dromen dat je hard aan het werk bent voorspelt dat je succes zult hebben door je energie te concentreren. Het zien van anderen die aan het werk zijn voorspelt gunstige omstandigheden.