Waterput
Een droom over een waterput vertegenwoordigt je mogelijkheden en talenten die nog niet aan de oppervlakte zijn gekomen. Het kan ook symbool staan voor de diepte van je gevoelsleven. De waterput kan dienen als een opslagplaats voor dergelijke emoties.
Waterspuwer
Als je droomt over een waterspuwer, wijst dit verborgen, gênante gevoelens over geheime zaken die je met niemand gedeeld hebt.
Waterval
Als je een waterval ziet in je droom, staat dit symbool voor (iets) loslaten. Je geeft opgekropte emoties en negatieve emoties vrij. Deze droom zou tevens je doelen en verlangens kunnen vertegenwoordigen. Als de waterval helder is, dan vertegenwoordigt dit verjonging en verfrissing.
Wax
Wanneer je droomt over wax, wijst dit erop dat er teveel activiteit in je leven gaande is. Je zou even gast terug moeten nemen. Een andere uitleg is dat de droom het passeren van tijd symboliseert. Druipende wax in je droom vertegenwoordigt je verborgen passievolle emoties.
Web
Wanneer je droomt over een (spinnen) web geeft dit je verlangen naar controle aan. Het kan echter ook duiden op remmingen in de manier waarop je je uitdrukt. Je voelt je gevangen en weet niet goed wat te doen, of waar heen te gaan. Deze droom kan tevens symbolisch zijn voor je sociale netwerk van kennissen.
Weddenschap
Dromen waarin je wedt op iets, vertegenwoordigen een risico dat je zou kunnen aangaan in het echte leven. In een zekere zin kan het leven een gok zijn.
Weduwe
Een droom waarin je een weduwe bent, vertegenwoordigt eenzaamheid en droefheid. Je zou je geïsoleerd en/of verlaten kunnen voelen. Een andere uitleg is dat deze droom je onafhankelijkheid en vrijheid symboliseert.
Weegschaal
Dromen dat je een weegschaal gebruikt, voorspelt dat gerechtigheid je zal afremmen in je handelen en dat u welvarender zult worden. Als een jonge vrouw haar beminde op een weegschaal laat plaatsnemen voorspelt dit wederzijdse liefde en trouw.
Weervaantje
Als je een weervaantje ziet in je droom, duidt dit op zowel onvoorspelbaarheid als veelzijdigheid. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je in een vicieuze cirkel vast zit.
Weerwolf
Een droom over een weerwolf geeft aan dat iets in je leven niet is wat het lijkt. De weerwolf staat symbool voor angst, onderdrukte woede of oncontroleerbaar geweld.
Weg
Dromen over een weg duiden op gevoel voor richting en het nastreven van je doelen. Een bochtige en hobbelige weg wijst op de vele hindernissen en tegenslagen die je zult ondervinden vooraleer je je doel bereikt. Je zou te maken kunnen krijgen met onverwachte moeilijkheden. Als de weg donker is, dan wijst het op de duistere of meer angstaanjagende keuzes die je gemaakt hebt, of wil gaan maken.
Wegen
Dromen dat je iets aan het wegen bent, duidt erop dat je probeert de waarde ervan te bepalen. Overweeg de betekenis van hetgeen wordt gewogen.
Weiland
Als je een weiland ziet in je droom, vertegenwoordigt het openheid en veiligheid. Je neemt de tijd om hetgeen dat je bereikt hebt, te waarderen.
Welkom
Een droom waarin je wordt verwelkomt wijst op zelfacceptatie. Je bent tevreden met wie je bent en je zou zelf trots kunnen zijn op de persoon die je aan het worden bent.
Wenkbrauw
Wenkbrauwen in een droom wijzen op sinistere obstakels in de nabije toekomst.
Wens
Dromen waarin je een wens doet, wijzen erop dat er iets is wat je mist in je leven en waar je naar verlangt. Wat hoop je te bereiken in de toekomst?
Wereld
Als je droomt over het eind van de wereld, suggereert dit dat je onder enorme stress gebukt gaat. Je zou je kwetsbaar of hulpeloos kunnen voelen in een bepaalde situatie.
Werk
Dromen dat je aan het werk bent wijzen erop dat je iets van angst ervaart met betrekking tot een bepaalde taak of project. Deze droom kan ook aangeven dat je weer aan de bak moet: misschien heb je de kantjes eraf gelopen, en dien je nu weer gewoon hard te werken.
Werkeloos
Een droom waarin je werkeloos bent, duidt op een gebrek aan eigenwaarde of een gebrek aan inspiratie. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je nergens heen gaat in het leven.
Werken
Dromen dat je hard aan het werk bent voorspelt dat je succes zult hebben door je energie te concentreren. Het zien van anderen die aan het werk zijn voorspelt gunstige omstandigheden.
Werkplaats
Een werkplaats in je droom symboliseert de ontwikkeling van je talenten. Je probeert een beter begrip van jezelf te krijgen en te ontdekken wie je bent.
Werktuig
Een droom waarin werktuigen voorkomen wijst op innovatie. Het wijst ook op je bereidheid om anderen een helpende hand te bieden.
Wesp
Als je droomt over een wesp, duidt dit op kwade gedachten en gevoelens. Wanneer je in je droom wordt gestoken door een wesp, staat dit symbool voor jaloezie of haat naar jouw persoon. Als je de wesp doodt, duidt dit erop dat je niet bang bent om vijanden van je af te slaan en op durft te komen voor je rechten.
West
Dromen waarin je westwaarts gaat vertegenwoordigen vervulling, kansen en groei. Een alternatieve uitleg daarentegen is dat een dergelijk droom een einde van iets, dood of oude dag symboliseert.
Wetenschapper
Als je droomt dat je een wetenschapper bent, duidt dit op experimenteren, uitvinden en tot op zekere hoogte ook excentriciteit. Het zou ook kunnen betekenen dat je om een bepaald probleem objectiever en rationeler zou moeten proberen te benaderen. Misschien moet je jezelf losmaken van een situatie of relatie.
Wetsuit
Als je een wetsuit ziet in je droom, suggereert dit dat je langzaam en veilig je gevoelens en emoties aan het verkennen bent. Je zou op een punt beland kunnen zijn waarin je kwetsbaarheden en gevoelens hebt erkend, en je hier bij op je gemak voelt.
Weven
Als je droomt dat je weeft, suggereert dit dat je probeert om informatie samen te voegen. Je zou het beeld moeten bekijken als een geheel.
Wezel
Een wezel in je dromen staat symbool voor je gebrek aan vertrouwen in anderen. Het zou ook kunnen betekenen dat je je bedrieglijk gedraagt.
Whisky
Dromen over whiskyflessen symboliseren je alertheid, voorzichtigheid en beschermende karakter.
Wieg
Als je droomt over een wieg met daarin een lief kind voorspelt voorspoed en de aandacht van kinderen. Het wiegen van je eigen kind geeft aan dat zich een ernstige ziekte in de familie zal voordoen. Als een jonge vrouw droomt dat zij aan het wiegen is, zal zij onheus worden bejegend. Zij dient rekening te houden met geroddel.